Αντιδρά η αντιπολίτευση για τα μπρος-πίσω στο άνοιγμα του λιανεμπορίου

Για «μπάχαλο» και «αλαλούμ» κάνουν λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, μετά την ακύρωση του ανοίγματος του λιανεμπορίου σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη.

Συγκεκριμένα, το γραφείο Τύπου της Κουμουνδούρου, με ανακοίνωσή του, σημειώνει ότι «χθες το μεσημέρι, ο κ Μητσοτάκης εξηγούσε πόσο έχει πετύχει η κυβέρνησή του στη διαχείριση της πανδημίας και προσπαθούσε να πείσει πως έχει σχέδιο – το βράδυ, η επιστημονική Επιτροπή ακύρωνε το άνοιγμα του λιανεμπορίου σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, που ο κ. Μητσοτάκης είχε ανακοινώσει πριν λίγες ώρες».

Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για «μπάχαλο της κυβέρνησης» και τονίζει ότι περιμένει από τον πρωθυπουργό να εξηγήσει στους πολίτες «τι άλλαξε μέσα σε λίγες ώρες, αλλά και να δώσει τα πρακτικά συνεδριάσεων της Επιτροπής στη δημοσιότητα».

«Να δούμε επιτέλους αν η κυβέρνηση έχει ακολουθήσει έστω και μισή εισήγηση των ειδικών ή τους έχει μόνο και μόνο για να τους επιρρίπτει ευθύνες όποτε τα κάνει μαντάρα», καταλήγει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

Δήλωση για το ίδιο θέμα έκανε και ο αρμόδιος τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος σημείωσε ότι η αναστολή λειτουργίας των εμπορικών επιχειρήσεων στην Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη και την Αχαΐα, πριν καν προλάβουν να ανοίξουν, μία μόλις μέρα μετά τις «πανηγυρικές» ανακοινώσεις για οριζόντιο άνοιγμα του λιανεμπορίου σε όλη την χώρα, «είναι ένα ακόμα τεράστιο πλήγμα στην αξιοπιστία της κυβέρνησης».

Ο κ. Χαρίτσης αποδίδει στην κυβέρνηση επικοινωνιακά τεχνάσματα, υποστηρίζοντας ότι «χωρίς κανέναν σοβαρό σχεδιασμό, η κυβέρνηση πορεύεται αποκλειστικά και μόνο με όρους πρόσκαιρου επικοινωνιακού κόστους και οφέλους». Και καταλήγει ότι «τα επικίνδυνα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, βαθαίνουν ακόμα περισσότερο την κρίση στην οικονομία, εξαντλούν εντέλει τις αντοχές της ταλαιπωρημένης ελληνικής κοινωνίας».

ΚΙΝΑΛ: Το κυβερνητικό αλαλούμ στοιχίζει ακριβά

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, ο εκπρόσωπος Tύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «άλλα λέει ο κ. Μητσοτάκης το πρωί, άλλα αποφασίζουν οι λοιμωξιολόγοι, άλλα εφαρμόζονται».

Και επεσήμανε ότι «το αλαλούμ της κυβέρνησης της ΝΔ συνεχίζεται και στοιχίζει πολύ ακριβά».