Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλ. Αμερικής – «Stop στις δολοφονίες μεταναστών»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το Σάββατο 3 Απρίλη στην Πλατεία Αμερικής οργανώσεις, για τους θανάτους μεταναστών στα καμπς.

Στη συγκέντρωση καλούσαν οι: Κοινότητα Γουινέας, Κούρδοι Πολιτικοί Πρόσφυγες, Κοινότητα Καμερούν, Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος «η Ενότητα» και η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).

«STOP στις δολοφονίες μεταναστών – Κλείστε τα στρατόπεδα του θανάτου – Ανοιχτά σύνορα – Άσυλο και χαρτιά για όλους. Black lives matter – Refugee lives matter», ανέφεραν στο κάλεσμά τους.

Ένταση στο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Κορίνθου

Το περασμένο Σάββατο σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια στο ΠΡΟΠΕΚΑ Κορίνθου, έπειτα από την είδηση ότι ένας πρόσφυγας αυτοκτόνισε.

Λίγο νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως ένας  24χρονος πρόσφυγας κουρδικής καταγωγής είχε δώσει τέλος στη ζωή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της κουρδόφωνης ιστοσελίδας «PISHTI-NEWS», ο πρόσφυγας εντοπίστηκε νεκρός μέσα στις τουαλέτες του Κέντρου.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ήταν κρατούμενος επί 16 μήνες στο Κέντρο και περίμενε σήμερα, Σάββατο, να λάβει την απόφαση για την απελευθέρωσή του.

Ωστόσο, οι αρχές τού επέδωσαν απόφαση για παράταση της κράτησής του.

Μετά το συμβάν, επικράτησε ένταση στο Κέντρο, με αστυνομικές πηγές να αναφέρουν ότι μεταξύ άλλων ορισμένοι πρόσφυγες επιτέθηκαν στο ασθενοφόρο που μετέβη στο σημείο.,

Νεκρός μετανάστης στο ΚΥΤ της Κω

Την εγκατάλειψη του 44χρονου μετανάστη Macky Diabete, που υπέφερε επί τρεις μέρες από τους πόνους στο ΚΥΤ της Κω, είχε καταγγείλει η ΚΕΕΡΦΑ – Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, με αποτέλεσμα τον θάνατό του, καθώς όταν επιτέλους οι φύλακες κάλεσαν ασθενοφόρο, οι διασώστες του ΕΚΑΒ διαπίστωσαν ότι ο άνδρας ήταν νεκρός.

Ενδεικτικό είναι το ηχητικό ντοκουμέντο με τις κραυγές πόνου του Macky Diabete που δημοσιεύει η ΚΕΕΡΦΑ, οι οποίες ωστόσο δε στάθηκαν ικανές να ευαισθητοποιήσουν τους υπαλλήλους του κέντρου που άφησαν τον 44χρονο μετανάστη να πεθάνει από περιτονίτιδα, μετά από κρίση σκωληκοειδίτιδας.