Lockdown : Έως και… 130% αυξημένη η κίνηση στους δρόμους της Αττικής

Πρώτη μέρα ήταν σήμερα που οι πολίτες ξεχύθηκαν στους δρόμους, αφού επετράπησαν μετά από πολύ καιρό οι περιορισμοί για τις διαδημοτικές μετακινήσεις. Τα συνεργεία του MEGA σαρώνουν από το πρωί τους κεντρικούς δρόμους και τις παραλίες και κατέγραψαν εντυπωσιακές εικόνες που θυμίζουν καλοκαίρι.

Έστειλαν 6 στο 13033, και όπου φύγει, φύγει. Σε θάλασσες και βουνά, πάρκα και πλατείες. Οι δρόμοι σήμερα θύμιζαν καλοκαίρι. Μποτιλιάρισμα ξανά. Οι αποστάσεις «μεγάλωσαν» και πάλι.

Η πρεμιέρα για τις διαδημοτικές μετακινήσεις έγινε σήμερα. Ελεύθερες οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο μόνο για τα σαββατοκύριακα. Και οι επαγγελματίες οδηγοί θυμήθηκαν μέρες προ καραντίνας.

Τα στοιχεία από το κέντρο διαχείρισης κυκλοφορίας είναι εντυπωσιακά. Η κίνηση σε σχέση με το προηγούμενο Σάββατο εκτοξεύθηκε κυρίως στους δρόμους που οδηγούν στις παραλίες, και συγκεκριμένα αυξήθηκε κατά 115% στη Λ. Ποσειδώνος, κατά 120% στη Λ. Βουλιαγμένης και στη Λ. Μαραθώνος κατά 130% σε σχέση με το προηγούμενο Σάββατο.

Οι πρώτες βουτιές

Οι παραλίες γέμισαν κόσμο κάθε ηλικίας. Δημότες όλων των περιοχών μετακινήθηκαν προκειμένου να φτάσουν πιο κοντά στη θάλασσα.

Ελεύθερες οι διαδημοτικές και στη Θεσσαλονίκη

Ελεύθερες οι διαδημοτικές μετακινήσεις και στη Θεσσαλονίκη. Με μέτρα, όπου αυτό ήταν εφικτό, και μάσκα προστασίας.

Ήταν το πρώτο Σάββατο με ελεύθερες τις μετακινήσεις από δήμο σε δήμο. Και αυτό που όλοι περιμένουν είναι όσο ανοίγει ο καιρός να υπάρξει σταδιακή υποχώρηση των κρουσμάτων για να μπορέσουν πριν ή μετά το Πάσχα να ταξιδέψουν και εκτός νομού.

«Πλημμύρισε» από κόσμο το παραλιακό μέτωπο της Αθήνας

Η άρση των περιορισμών για τις διαδημοτικές μετακινήσεις και ο καλός καιρός οδήγησαν χιλιάδες κόσμου στα πάρκα και στις παραλίες, προκειμένου να απολαύσουν τη βόλτα τους, να αθληθούν, ενώ κάποιοι τολμηροί έκαναν και το πρώτο τους μπάνιο στη θάλασσα.

Την ίδια ώρα, η αύξηση της κίνησης στους δρόμους της Αττικής ήταν αισθητή.

Η κάμερα του MEGA βρέθηκε στον Άλιμο, όπου μέχρι αργά το απόγευμα ο κόσμος ήταν πολύς, και η κίνηση στην Λ. Ποσειδώνος παρέμενε αυξημένη.

Ενδεικτικές είναι και οι εικόνες από το κέντρο διαχείρισης κυκλοφορίας, με τους δρόμους της Αττικής να είναι μποτιλιαρισμένοι.

Όλοι για βόλτα στην παραλία Θεσσαλονίκης

Με σύμμαχό τους τον καλό καιρό, οι Θεσσαλονικείς αποφάσισαν να απολαύσουν μαζικά βόλτες στο παραλιακό μέτωπο της πόλης.

Μέχρι αργά το απόγευμα η κίνηση στο σημείο ήταν αυξημένη, με τον κόσμο να έχει πάρει ένα καφέ ή αναψυκτικό στο χέρι, και να απολαμβάνει την όμορφη ημέρα.