Βρετανία : Ανοίγουν παμπ και καταστήματα στη Βρετανία στις 12 Απριλίου

Την περαιτέρω χαλάρωση του lockdown στη Βρετανία ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπόρις Τζόνσον.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε είπε πως οι προσπάθειες και η υπομονή όλων έπιασαν τόπο και η Αγγλία μπορεί πλέον να προχωρήσει στη δεύτερη φάση του οδικού χάρτη για την χαλάρωση των μέτρων κατά της πανδημίας του κοροναϊού.

Έτσι, όπως ανακοίνωσε, από τις 12 Απριλίου ανοίγουν τα καταστήματα, οι παμπ, τα κομμωτήρια, τα γυμναστήρια και άλλες υπηρεσίες, είπε ο Μπόρις Τζόνσον στη συνέντευξη από την Ντάουνινγκ Στιρτ.

«Υλοποιούμε τον οδικό χάρτη για την ελευθερία και εμμένουμε σε αυτόν», συνέχισε ο Τζόνσον. «Δεν βλέπουμε κανένα σημάδι στα τρέχοντα δεδομένα μας για να πιστεύουμε ότι θα πρέπει να αποκλίνουμε από το πρόγραμμα. Εντούτοις, είμαστε προσεκτικοί και παρακολουθούμε τα δεδομένα σε κάθε στάδιο. Ακολουθώντας τους κανόνες -θυμόμαστε τα χέρια, το πρόσωπο, το χώρο και τον καθαρό αέρα- ελπίζουμε, μαζί, να κάνουμε αυτόν τον οδικό χάρτη για την ελευθερία μη αναστρέψιμο».

Κατά τις ανακοινώσεις επιβεβαιώθηκε ότι οι οι θάνατοι και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία συνεχίσουν την πτωτική τους πορεία σε σχέση με την κορύφωση του Ιανουαρίου.

Ωστόσο, η λεγόμενη βρετανική μετάλλαξη παραμένει κυρίαρχη με τον αριθμό των κρουσμάτων της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης να παραμένει σταθερός.