Βουλγαρία : Εκτός Βουλής ο εθνικιστής αντιπρόεδρος Καρακατσάνοφ – Είχε προκαλέσει και την Ελλάδα

Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή δεν έχει ακόμη δημοσιοποιήσει τα τελικά αποτελέσματα των προχθεσινών βουλευτικών εκλογών στη Βουλγαρία, αλλά η πρόβλεψη είναι ότι το VMRO δεν θα εκπροσωπηθεί στο 45ο κοινοβούλιο, σύμφωνα με τον αρχηγό του κόμματος Κρασίμιρ Καρακατσάνοφ.

«Η Βουλγαρία είναι πάνω απ’ όλα»

«Ευχαριστώ όλους όσους ψήφισαν. Ευχαριστώ όλους όσους υποστήριξαν το VMRO. Σας ευχαριστώ που “η Βουλγαρία είναι πάνω απ’ όλα” και το εθνικό συμφέρον έχει προτεραιότητα στις αποφάσεις σας» τονίζει ο Καρακατσάνοφ σε ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook, όπως μεταδίδει το echedoros-a.gr.

Здравейте, съратници. Отмина денят на изборите. Все още Централната избирателнa комисия не е оповестила окончателни…

Δημοσιεύτηκε από Красимир Каракачанов στις Δευτέρα, 5 Απριλίου 2021

«Θέλω να εγγυηθώ σε κάθε Βούλγαρο που μας εμπιστεύτηκε και ψήφισε το VMRO ότι δεν θα τον προδώσουμε! Ακόμα και έξω από το κοινοβούλιο, το VMRO θα κάνει το καλύτερο δυνατό για να υπερασπιστεί τα συμφέροντά σας, για τα οποία έχουμε εργαστεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια – εισόδημα, οικογένεια, ασφάλεια. Θα συνεχίσουμε να υπερασπίζουμε το βουλγαρικό συμφέρον για τη Βόρεια Μακεδονία – γιατί δεν πρέπει να υπάρχει συμβιβασμός με κανένα κόστος!» συμπλήρωσε ο τέως αντιπρόεδρος και υπουργός Αμυνας της Βουλγαρίας, ένθερμος υποστηρικτής του βουλγαρικού βέτο κατά της έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Βόρειας Μακεδονίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση.

«Ο «πόλεμος» δεν έχει τελειώσει»

«Προσοχή, φίλοι! Δεν πρέπει να αποθαρρύνεστε! Το VMRO δεν κέρδισε αυτή τη μάχη, αλλά ο «πόλεμος» δεν έχει τελειώσει ακόμη – όλα για τη Βουλγαρία», καταλήγει στην ανάρτησή του ο Καρακατσάνοφ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσίευσε η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή, το κόμμα του Καρακατσάνοφ κέρδισε μόλις το 3,55% των ψήφων.

Ο χάρτης της «Μεγάλης Βουλγαρίας»

Ο Καρακατσάνοφ είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις και στην Ελλάδα όταν πριν περίπου ένα μήνα, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, δημοσίευσε χάρτη της «Μεγάλης Βουλγαρίας», με τη μισή επικράτεια της Βόρειας Μακεδονίας, μικρό τμήμα της Σερβίας και τμήμα της Ελλάδος υπό βουλγαρική κατοχή.

Честит празник!

Δημοσιεύτηκε από Красимир Каракачанов στις Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021