Μακρινίτσα : Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες του διπλού φονικού – Τι όπλισε το χέρι του δράστη

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία του Βόλου από το διπλό φονικό που έγινε το βράδυ της Δευτέρας στη Μακρινίτσας Πηλίου. Ήδη στα χέρια της αστυνομίας, μετά από ανθρωποκυνηγητό, βρίσκεται ο δράστης ο οποίος είχε διαφύγει αφού είχε σκοτώσει την πρώην σύζυγό του και τον αδερφό της.

Το διπλό φονικό έγινε στις 8 το βράδυ, όταν ο 31χρονος μπήκε στο πατρικό σπίτι της πρώην συζύγου του και μετά από έντονο καυγά κατάφερε στα δύο αδέλφια θανατηφόρες μαχαιριές, με αποτέλεσμα να βρουν τον θάνατο.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, η γυναίκα φαίνεται να δέχτηκε τις μαχαιριές στην κοιλιά και στα πλευρά, με αποτέλεσμα να υποκύψει στα τραύματά της καθ’ οδόν προς το νοσοκομείο και ο άνδρας στην κοιλιά και στην καρδιά, κάτι που του επέφερε ακαριαία τον θάνατο.

Η ρήξη στη σχέση τους

Πληροφορίες αναφέρουν, επίσης, ότι ο δράστης ενοχλούσε τη γυναίκα και την οικογένειά της, που μάλιστα είχαν ζητήσει δικαστική συνδρομή για να σταματήσει να τους ενοχλεί.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ethessalia.gr, η 28χρονη έκανε δεσμό με τον πρώην σύζυγό της πριν έξι χρόνια και πριν δύο χρόνια παντρεύτηκαν. Από τη σχέση τους απέκτησαν ένα αγοράκι τεσσάρων ετών.

Η ρήξη ήρθε στη σχέση τους, η 28χρονη του ζητούσε να τον παρακολουθήσει ψυχίατρος καθώς δράστης φέρεται να είχε κακοποιητική συμπεριφορά.

Μάλιστα, πριν από πέντε μήνες χώρισαν. Την προηγούμενη Πέμπτη ο δράστης, που δεν εργαζόταν και λάμβανε αναπηρική σύνταξη καθώς είχε τραυματιστεί στο παρελθόν σε τροχαίο, φέρεται να της επιτέθηκε και να τη χτύπησε.

Συνελήφθη μετά από ανθρωποκυνηγητό

Για τον εντοπισμό του δράστη υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ, καθώς ο άνδρας έφυγε από το σπίτι όπου σημειώθηκε το άγριο φονικό με το αυτοκίνητό του.

Εντοπίστηκε στα Άνω Λεχώνια και συνελήφθη από αστυνομικούς, ενώ στη συνέχεια οδηγήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα TheNewspaper.gr, από τα πρώτα κιόλας λεπτά δόθηκε κατεπείγον σήμα προς όλες τις μονάδες και τα περιπολικά της Αστυνομίας, της Τροχαίας, της Ασφάλειας, της ΟΠΚΕ και τις μοτοσυκλέτες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ να «χτενίσουν» την περιοχή πάνω από τον περιφερειακό δρόμο για τον εντοπισμό του μακελάρη.

Λίγα λεπτά μετά τις 21:00 της Δευτέρας, ο δράστης εντοπίζεται με το ΙΧ αυτοκίνητό του να κινείται από τον περιφερειακό προς την Αγριά, μέσω του τούνελ. Εκεί ξεκινά και η καταδίωξή του από όχημα της Ασφάλειας Βόλου.

Ο 31χρονος κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς Λεχώνια, συνεχίζει προς Άγιο Βλάσιο, κάνει αναστροφή και επιστρέφει στην κατεύθυνση προς Άνω Λεχώνια. Στο σημείο αυτό, όχημα της Ασφάλειας του κλείνει τον δρόμο για να σταματήσει η τρελή του κούρσα, και τότε εκείνο εμβολίζει το αυτοκίνητο, χωρίς ευτυχώς να τραυματίσει κανέναν επιβαίνοντα.

Οι αστυνομικοί στις 21:25 τού περνούν χειροπέδες και τον οδηγούν προς τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, ενώ οι υπηρεσίες κάνουν το όχημά του «φύλλο και φτερό» εντοπίζοντας μέσα σε αυτό και το μαχαίρι των φόνων.

«Βοήθεια, σώστε με» φώναζε το θύμα στο 100

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τραγική φιγούρα ήταν ο αστυνομικός που έφτασε πρώτος στο σημείο του φονικού ύστερα από κλήση που δέχθηκε στο «100» από την 28χρονη γυναίκα.

«Βοήθεια, σώστε με. Έχει έρθει να μας σκοτώσει. Σπάει τη τζαμαρία για να μπει στο σπίτι μας» φώναζε λίγα λεπτά πριν τις 19:40 το βράδυ της Δευτέρας η γυναίκα που σήμερα δεν βρίσκεται στη ζωή.

Απέναντί της βρισκόταν ο σύζυγός της ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, αντιμετωπίζει ψυχιατρικής φύσης προβλήματα. Αμέσως, ο αστυνομικός του Α.Τ. Βορείου Πηλίου παίρνει το περιπολικό και κατευθύνεται στη Μακρινίτσα. Παρότι η απόσταση δεν είναι μεγάλη, αργεί να φτάσει καθώς μπροστά του προπορεύεται ένα φορτηγό, που τον καθυστερεί.

Φτάνοντας, έρχεται τετ α τετ με τον δολοφόνο, που μόλις είχε σκοτώσει τα δύο αδέρφια. Ο νεαρός άνδρας βλέπει το περιπολικό και χάνεται μέσα στα δέντρα, από τα καλντερίμια, με τον αστυνομικό να τον αναζητά. Όμως καταφέρνει και το σκάει μέχρι να συνειδητοποιήσει ο έμπειρος ένστολος τι ακριβώς είχε συμβεί εκεί λίγα λεπτά νωρίτερα.