Πολάκης : Πώς απαντά στον Τσίπρα μετά το άδειασμα για τους «δοσίλογους» της ΝΔ

Καθόλου δεν άρεσε στον Παύλο Πολάκη, το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν υιοθέτησε την άποψή του ότι «η ΝΔ είναι κόμμα δοσιλόγων».

Ο πρώην υπουργός, δεν δίστασε να τα βάλει και με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, μετά το «άδειασμα» που του επιφύλαξε ο τελευταίος,  σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Kontra Channel.

Ο Αλέξης Τσίπρας, προσπάθησε να δικαιολογήσει τον βουλευτή του κόμματος, λέγοντας ότι «όταν η  πολιτική αντιπαράθεση είναι σκληρή ακούγονται και υπερβολές», ωστόσο πήρε αποστάσεις από τα όσα είπε ο κ. Πολάκης λέγοντας ότι «η ΝΔ δεν είναι παράταξη δοσιλόγων, ούτε ο Κολοκοτρώνης ΣΥΡΙΖΑ».

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τρίτη στη Βουλή, και την συζήτηση για την παραπομπή του Νίκου Παππά στην προανακριτική, ο Παύλος Πολάκης, στην ομιλία του, υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι η ΝΔ είναι παράταξη δοσιλόγων και μαυραγοριτών, ενώ ούτε λίγο ούτε πολύ εμφάνισε τον ΣΥΡΙΖΑ ως παράταξη του Κολοκοτρώνη : « η ιστορία έχει καταγράψει σε ποια πλευρά του ποταμού στάθηκαν οι παρατάξεις που υπάρχουν στον τόπο… Η παράταξη των Κολοκοτρώνη, Μακρυγιάννη και Πολυτεχνείου από τη μία  και των  Κοτζαμπάσηδων και του Τσολάκογλου από την άλλη» είχε πει ο κ. Πολάκης.

Το άδειασμα από Τσίπρα

Οι δηλώσεις του, προκάλεσαν την αντίδραση της κυβέρνησης αλλά και στελεχών του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη χθεσινή συνέντευξη,  ζητήθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα να σχολιάσει τα όσα είχαν ακουστεί από το βήμα της Βουλής,  και εκείνος είπε: «Δεν θεωρώ τη ΝΔ παράταξη των δοσιλόγων, όπως και ο Κολοκοτρώνης δεν ήταν ΣΥΡΙΖΑ. Στη Βουλή πολλές φορές και στον πολιτικό διάλογο, όταν η πολιτική αντιπαράθεση είναι σκληρή ακούγονται και υπερβολές. Δεν είναι η ΝΔ παράταξη δοσιλόγων όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η παράταξη του Κουφοντίνα όπως μας έχουν κατηγορήσει».

Δείτε την απάντηση από το 1:31:00 και μετά:

«Να τελειώνουμε με τις παρανοήσεις»

Ο Παύλος Πολάκης δεν το άφησε να πέσει κάτω, διαφώνησε με τον κ. Τσίπρα και έγραψε στο Facebook:

«Να το επαναλάβω για να τελειώνουμε με τις «παρανοήσεις»:

Η ιστορία της Ελλάδας μετά την απελευθέρωση από τους Τούρκους είναι η ιστορία της πάλης δυο παρατάξεων. Της προοδευτικής δημοκρατικής αριστερής που εξέφραζε την κοινωνική πλειοψηφία ΚΑΙ της συντηρητικής, δεξιάς και ακροδεξιάς που εξέφραζε την εκάστοτε μειοψηφία των εκμεταλλευτών και της ολιγαρχίας.

Η πρώτη είχε Κολοκοτρώνηδες, Μακρυγιάννηδες, αγωνιστές της εθνικής ανεξαρτησίας και των εργατικών δικαιωμάτων, Βελουχιώτηδες,114, Πολυτεχνείο, Αλλαγή.

Η δεύτερη φτιάχτηκε από τους κοτζαμπάσηδες τους Τουρκοκρατίας και σε αυτήν βρήκαν καταφύγιο, από μαυραγορίτες και δωσίλογους μέχρι υπόκοσμο των Γκοτζαμάνηδων και χουντικούς!!

Τέλεια και παύλα! Η ιστορία γράφει και δεν ξεγράφει!», έγραψε ο Παύλος Πολάκης.

Δείτε την ανάρτηση

Να το ΕΠΑΝΑΛΑΒΩ για να τελειώνουμε με τις «παρανοήσεις»:
Η ιστορία της Ελλάδας μετά την απελευθέρωση από τους Τούρκους…

Δημοσιεύτηκε από Παυλος Πολακης στις Δευτέρα, 5 Απριλίου 2021