Γεωργιάδης : Η επιτροπή ανησυχεί για το συνωστισμό έξω από τα mall – Το κράτος δεν μπορεί να δίνει λεφτά για πάντα

«Η λογική είναι βοηθάμε αυτόν που έχει μείωση τζίρου και πάει να κλείσει» σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης,  μιλώντας για τις αποζημιώσεις που δίνει η κυβέρνηση στις πληττόμενες επιχειρήσεις, που βρίσκονται κλειστές με κρατική εντολή λόγω κοροναϊού.

Ειδικότερα, σε ερώτηση για την επιστρεπτέα προκαταβολή και τους δικαιούχους, ο υπουργός Ανάπτυξης, ξεκαθάρισε ότι «Δεν δύναται το κράτος να δίνει σε όλους λεφτά. Δεν έχουν πάρει τίποτα, όσοι έχουν αύξηση τζίρου και δεν έχουν ζημία. Δεν υπάρχει μέτρο χωρίς αύξηση τζίρου. Οι πόροι είναι δεδομένοι και μοιράζονται δίκαια. Η λογική είναι βοηθάμε αυτόν που έχει μείωση τζίρου και πάει να κλείσει. Το κράτος δεν μπορεί να δίνει λεφτά για πάντα».

Μιλωντας στο Open, αναφέρθηκε στις εικόνες συνωστισμού, σημείωσε ότι «παρόμοιες εικόνες είχαμε στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, στη Θεσσαλονίκη είχαμε παρέμβαση στην οδό Νίκης γιατί δεν υπήρχε τετραγωνικό άδειο και μάλιστα με κλειστά τα μαγαζιά. Ο κόσμος βγαίνει έξω για να περπατήσει, όχι για να πάει στα μαγαζιά» είπε για τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν.

Για την αγοραστική κίνηση τόνισε: «Η πρώτη εβδομάδα ήταν μουδιασμένη για την αγορά. Ηταν μια μέτρια εβδομάδα. Αυτή η εβδομάδα δεν είναι από τις δυνατές εβδομάδες της αγοράς. Πιστεύω η επόμενη θα πάει καλύτερα. Κάναμε χιλιάδες ελέγχους, δεν βρήκαμε καμία παράβαση στα καταστήματα. Ολοι τήρησαν τα μέτρα, μηδενός εξαιρουμένου».