Νέο γήπεδο η ΑΕΚ: Καλό… Πάσχα του ΄22 (και βλέπουμε)

Αιφνιδιασμό ή μάλλον… «κρύο ντους» επιφύλαξε ο Γιάννης Βούρος στους οπαδούς της ΑΕΚ, για την ημερομηνία που θα παρακολουθήσουν για πρώτη φορά παιχνίδι στην «Αγιά Σοφιά».

Διότι εκεί που στην Ένωση υποστήριζαν ότι στη διάρκεια της σεζόν 2021-2022 η ομάδα θα μπει στο νέο γήπεδο της (χωρίς, πάντως, να παραθέτουν ακριβές χρονοδιάγραμμα), ο Δήμαρχος Χαλκηδόνας – Φιλαδέλφειας, τελείωσε πρόωρα τη σχετική συζήτηση. Γιατί ο Βούρος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα «aek365.com», υποστήριξε ότι η εγκατάσταση θα είναι λειτουργική και έτοιμη προς χρήση το Πάσχα του 2022…

Συγκεκριμένα, ο κ. Βούρος, γνωστός για τα κιτρινόμαυρα αισθήματα του και βεβαίως για τον αγώνα που έχει καταβάλει για να προχωρήσουν τάχιστα οι διαδικασίες, τόνισε πως, σύμφωνα και με την πληροφόρηση που έχει, «το Πάσχα του 2022 θα έχουμε τη δυνατότητα να μπούμε στο γήπεδο».

Ημερολογιακά, το Πάσχα του 2022 σημειώνεται στις 24 Απριλίου εκείνου του έτους. Άρα, σύμφωνα με τον Βούρο, το γήπεδο θα είναι έτοιμο τότε. Αλλά, προφανώς, αυτή είναι μία εκτίμηση ή πιο σωστά, η θετική πρόβλεψη. Γιατί με τη γραφειοκρατία στην Ελλάδα, πολλά μπορούν να συμβούν και να προκύψουν νέες καθυστερήσεις.

Με λίγα λόγια; Άλλη μία χρονιά η ΑΕΚ θα την περάσει στην ανυποληψία… Μιας και ότι στραβό γινόταν μέχρι σήμερα, η απάντηση από τον… επικοινωνιακό μηχανισμό του Τίγρη ήταν ότι η κατασκευή της «Αγιάς Σοφιάς» είναι η απόλυτη προτεραιότητα και όταν η ομάδα επιστρέψει στο… σπίτι της, τότε θα… ανοίξει και η κάνουλα για την ενίσχυση του ρόστερ. Άρα, αφού δεν θα γυρίσει ούτε την επόμενη σεζόν, πάει να πει πως δεν θα αλλάξει τίποτα και θα συνεχιστούν τα… στοιχήματα και τα πειράματα…

Το σχετικό απόσπασμα από τη συνέντευξη του Βούρου:

«Αυτό είναι ένα έργο που θα ξεκινήσει μετά από την παράδοση όλων των αποφάσεων στα ανώτερα όργανα προκειμένου να επικαιροποιηθούν και στη συνέχεια νομίζω θα είναι υπόθεση μερικών εβδομάδων για να ξεκινήσει και αυτή η διαδικασία.

Το σύνολο των έργων για να μπορέσουμε να μπούμε στο γήπεδο, με την αδειοδότηση που απαιτείται είναι στο χρονοδιάγραμμα που εγώ τουλάχιστον έχω βάλει στο μυαλό μου παρακολουθώντας τις εργασίες και τοποθετώ αυτή την επίσημη έναρξη των δράσεων που θα εμπεριέχουν το νόμιμο, γύρω στο Πάσχα του 2022.

Θα έχουμε τη δυνατότητα δηλαδή να μπούμε μέσα στο γήπεδο και να παίξουμε. Δεν ξέρω αν θα διαλέξει η επίσημη ΑΕΚ να μπει στο τέλος του β’ γύρου της επόμενης σεζόν ή θα διαλέξει μια εναρκτήρια ημερομηνία, για παράδειγμα τον Σεπτέμβρη του 22… 

Είναι καθαρά θέμα επιλογής αν θες να κάνεις μια έναρξη με την ανάλογη πανηγυρική εκδήλωση ή αν θες να μπεις να παίξεις κάποια παιχνίδια του β’ γύρου και μετά να μπεις και να αναβαθμίσεις την έναρξη της χρονιάς με εκδηλώσεις».