Εμβόλιο Covid-19: Επιθεώρηση Φον ντερ Λάιεν σε εργοστάσιο της Pfizer στο Βέλγιο

To εργοστάσιο της Pfizer στην Πουρς του Βελγίου επισκέφθηκε την Παρασκευή η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer Αλβέρτο Μπουρλά, τον πρωθυπουργό του Βελγίου Αλεξάντερ Ντε Κρόο και την Οζλέμ Τουρέτσι, συνιδρύτρια της γερμανικής BioNtech που ανέπτυξε το εμβόλιο Covid-19.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε λίγη ώρα πριν ανακοινωθεί από την Επιτροπή σχέδιο για την προμήθεια ακόμα 1,8 δισ. δόσεων του εμβολίου της Pfizer τη διετία 2022-23.

O Μπουρλά ανέφερε ότι οι 3.000 εργαζόμενοι του εργοστασίου «έκαναν θαύματα» και τα «αδύνατα δυνατά». Οι εγκαταστάσεις της Pfizer στην Πουρς έγιναν «η καρδιά της απάντησης στην Covid-19» τόνισε ο επικεφαλής της εταιρείας.

Συμπλήρωσε ότι η συμφωνία της εταιρείας με την Κομισιόν είναι να παραδοθούν 600.000.000 δόσεις εμβολίου το 2021.

Από πλευρά της, η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, υποστήριξε ότι η Ευρώπη είναι η «παγκόσμια πρωταθλήτρια των εμβολίων», επισημαίνοντας ότι αυτή την εβδομάδα θα έχουν παραδοθεί συνολικά 150.000.000 δόσεις εμβολίων στην ΕΕ.

Η πρόεδρος της Επιτροπής υποστήριξε ακόμα ότι η Ευρώπη βρίσκεται στους τρεις κορυφαίους των εμβολιασμών μετά τις ΗΠΑ και την Κίνα.