Ο Alber Elbaz, ο σχεδιαστής γνωστός για την πνοή αναζωογόνησης του οίκου Lanvin από το 2001 έως το 2015, πέθανε το Σάββατο σε νοσοκομείο του Παρισιού. Ήταν 59 ετών.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alber Elbaz (@alberelbaz8)

Ο θάνατός του, λόγω COVID-19, επιβεβαιώθηκε από την Compagnie Financière Richemont, συνεργάτη του στο AZ Factory, την τελευταία του επιχείρηση μόδας.

Ένας εκπληκτικός χαρακτήρας που βραβεύτηκε για την ικανότητα του να δημιουργεί υψηλή ραπτική σαν τέχνη, ο Elbaz πήρε ένα πενταετές κενό μετά την εκδίωξή του από τον Lanvin και μόλις πριν λίγο καιρό ξεκίνησε το AZ Factory.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alber Elbaz (@alberelbaz8)

«Έχω χάσει όχι μόνο έναν συνάδελφο αλλά και έναν αγαπημένο φίλο», δήλωσε ο ιδρυτής και πρόεδρος του ομίλου, Γιοχάν Ρούπερτ σε δήλωσή του.

«Ο Alber ήταν μια από τις πιο λαμπρές και αγαπημένες προσωπικότητες της βιομηχανίας της μόδας. Πάντα τον θαύμαζα για την ευφυΐα, την ευαισθησία, την γενναιοδωρία και την ανεξέλεγκτη δημιουργικότητά του. Ήταν ένας άνθρωπος με ζεστασιά και ταλέντο, και το μοναδικό του όραμα, η αίσθηση της ομορφιάς και η ενσυναίσθηση αφήνουν το ανεξίτηλο αποτύπωμα της πορείας του» πρόσθεσε.