Γηροκομείο στα Χανιά: Νέα ανατριχιαστική μαρτυρία – «Άφησαν τη μητέρα μου τρεις μέρες να πεθαίνει»

Οργή έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις για το γηροκομείο στα Χανιά. «Πρόκειται για τέρατα. Χτύπησε η μητέρα μου και την άφησαν να πεθαίνει τρεις μέρες. Να κλειστούν τα θηρία μέσα» δήλωσε ο γιός ηλικιωμένης που απεβίωσε στο συγκεκριμένο γηροκομείο, μιλώντας στο MEGA.

Στον τόνο της φωνής του αποτυπώνεται η οργή και η συναισθηματική του φόρτιση.

Την εκταφή της σορού της μητέρας του πριν από λίγες μέρες, διαδέχτηκαν ανατριχιαστικές μαρτυρίες, που όπως μας λέει έξυσαν μια βαθιά πληγή που παραμένει πάντα ανοιχτή για τον ίδιο. Με σκέψεις βασανιστικές και καίρια ερωτήματα αναπάντητα.

Πρόκειται για τον γιο της 85χρονης που πέθανε στο γηροκομείο πριν από ένα χρόνο.

Εκείνος που μέσα στον πόνο του, κλήθηκε να διαχειριστεί τις μαρτυρίες νοσηλευτών για χτυπήματα και εγκληματική αδιαφορία που στοίχισαν τη ζωή στη μητέρα του. Για πρώτη φορά μιλάει στο MEGA και πλαισιώνει τα νέα ντοκουμέντα με εικόνες όπως αυτές, που ήδη έχουν φτάσει στα χέρια της δικαιοσύνης.

Το χρονικό…

Η 85χρονη μπήκε στο γηροκομείο τον Ιανουάριο του 2020 και πέθανε 4 μήνες μετά. Όπως μας λέει ο γιος της, μετά τις πρώτες μέρες, οι υπεύθυνοι με διάφορες προφάσεις τον κρατούσαν μακριά.

Τον περασμένο Μάιο ενημερώνεται πως η μητέρα του έπαθε ουρολοίμωξη. Τρεις μέρες μετά χωρίς να την έχει δει, μαθαίνει ότι πέθανε. Η μαρτυρία νοσηλευτή για πτώση της άτυχης γυναίκας από το κρεβάτι της, αρχίζει να βάζει στο μυαλό του, τους πρώτους εφιάλτες. Οι υπεύθυνοι όπως μας λέει δεν τον ενημέρωσαν ποτέ.

«Χτύπησε η μητέρα του και την άφηναν να πεθαίνει τρεις μέρες συνεχόμενα» λέει μη μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

Ο γιος της 85χρονης είναι πεπεισμένος πως η μητέρα του θα ζούσε αν δεν είχε μπει σε αυτό το γηροκομείο. Κάτι που πιστεύουν στην πλειοψηφία τους οι συγγενείς κ των άλλων 73 θυμάτων, που ήδη έχουν τεθεί στο μικροσκόπιο της έρευνας.

Άνθρωποι ανήμποροι στα καροτσάκια και τα κρεβάτια τους. Πεινασμένοι χωρίς την παραμικρή βοήθεια. Έτσι μας περιγράφουν την καθημερινότητά τους στο γηροκομείο, οι στενοί συγγενείς τους.

«Ένα κολαστήριο ήταν εδώ και 12 χρόνια. Τη μάνα μου την είχα βάλει εκεί, την τρελάνανε τη μανούλα μου» λέει κλαίγοντας κόρη άλλου θύματος.

Περίεργες μεταβιβάσεις ακινήτων

Εκτός από τις μαρτυρίες για βασανιστήρια που στοίχιζαν ζωές, οι Αρχές καλούνται να ερευνήσουν και τις καταγγελίες για περίεργες μεταβιβάσεις ακινήτων. Ο βαφτισιμιός γυναίκας που πέθανε πριν από λίγους μήνες, τονίζει πως η νονά του, έγραψε τα πάντα στον δεσπότη και τον πρωτοσύγκελο, που είχαν μεσολαβήσει για να μπει στο γηροκομείο.

Ο ένας από τους δύο όπως μας λέει, έχει συγγενική σχέση με την ιδιοκτήτρια.

Στις επισκέψεις του στο γηροκομείο, την έβλεπε κάθε φορά και πολύ χειρότερα. Αδυνατισμένη με την ψυχολογική της διάθεση να επιβαρύνεται διαρκώς.

Οι υπεύθυνοι του γηροκομείου χαρακτηρίζουν τις καταγγελίες ανυπόστατες και επισημαίνουν ότι η αλήθεια στο τέλος θα λάμψει. Κάτι που ζητούν και οι συγγενείς των θυμάτων.

Η έρευνα εξελίσσεται με τις μαρτυρίες να καθηλώνουν και τις καταγγελίες για βασανιστήρια με εγκληματική αναλγησία στη συνέχεια να στοιχειώνουν καθημερινά τις σκέψεις δεκάδες ανθρώπων στα Χανιά και σε ολόκληρη την Κρήτη.