Θρίαμβος της Λάτσιο, διέλυσε την Μίλαν (3-0)

Μόνο νίκη ήθελε η Λάτσιο στο ντέρμπι με τη Μίλαν ώστε να μείνει ζωντανή στην υπόθεση Champions League και τα κατάφερε. Χάρη σε δύο γκολ του Κορέα κι ένα του Ιμόμπιλε η ομάδα του Ινζάγκι επικράτησε με 3-0 των «ροσονέρι» και μείωσε στους πέντε βαθμούς τη διαφορά της από την τετράδα έχοντας μάλιστα παιχνίδι λιγότερο.

Το ματς ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις αφού μόλις στο 1′ ο Ρέινα είπε «όχι» σε σουτ του Μάντζουκιτς και δευτερόλεπτα αργότερα ήρθε το 1-0 για τη Λάτσιο με πλασέ του Κορέα από ασίστ του Ιμόμπιλε. Μάλιστα στο 43′ η Λάτσιο πέτυχε και δεύτερο γκολ, με τον Λατσάρι, αλλά ακυρώθηκε μέσω VAR για οφσάιντ.

Με γκολ από τα αποδυτήρια μπήκε και στο δεύτερο μέρος η Λάτσιο. Στο 51′ συγκεκριμένα, ο Κορέα έφυγε στην κόντρα, πέρασε τον Τόμορι και με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 2-0. Στο 88ο λεπτό μπήκε και το κερασάκι στην τούρτα με τον Ιμόμπιλε να κάνει το 3-0 από ασίστ του Λατσάρι.

Λάτσιο: Ρέινα, Ράντου, Ατσέρμπι, Μάρουσιτς, Λούλιτς (68’ Φαρές), Λέιβα (88’ Κατάλντι), Αλμπέρτο (88’ Άκπα Άκπρο), Κορέα (76’ Περέιρα), Λατσάρι, Σάβιτς, Ιμόμπιλε (88’ Μουρίκι)

Μίλαν: Ντοναρούμα, Κίερ (74’ Ρομανιόλι), Τόμορι, Καλάμπρια (69’ Νταλότ), Ερναντές, Τσαλχάνογλου, Μπενασέρ (70’ Τονάλι), Κεσί, Σαλεμάκερς (63’ Ντίαθ), Μάντζουκιτς (63’ Λεάο), Ρέμπιτς