Κορονοπάρτι: Ξεφάντωμα σε όλην τη χώρα – Τι λέει ο τραγουδιστής καραόκε στον Πύργο

Από τον Πύργο μέχρι τη Θεσσαλονίκη και τον Βόλο διοργανώθηκαν κορονοπάρτι το Σαββατοκύριακο σε πλατείες και σπίτια.

Ο «τραγουδιστής» στο πάρτι στον Πύργο, Πάνος Βαβίλης, μίλησε στο MEGA και έδωσε τις δικές του εξηγήσεις για τις σκηνές συνωστισμού.  Ξεκαθάρισε ότι δεν έγινε κάποια συναυλία. Ανέφερε δε ότι: «δεν υπήρχε οργάνωση, υποδομή, διαφήμιση, δεν είχα την πρόθεση να οργανώσω το πάρτι. Ζω από αυτή τη δουλειά, δεν βρήκα να προκαλέσω, γιατί ανήκω σε ευπαθή ομάδα.»

«Ήμουν με τρεις φίλους, είχα την ιδέα να βγω να πω τρία τραγούδια. Ο κόσμος ήταν πάρα πολύς στην πλατεία του Πύργου δεν ήθελα επουδενί να εκθέσω την υγεία και των συμπολιτών μου.», πρόσθεσε.

«Δεν ήταν κορωνοπάρτι το σταμάτησα όταν μαζεύτηκε πάρα πολύς κόσμος. Δεν το έκανα για μαζέψω κόσμο ή λεφτά. Σταμάτησε όταν μαζεύτηκε ο κόσμος. Δεν πρέπει κι εμείς να εκφραστούμε;», υπογράμμισε.

Διαβάστε επίσης: Πύργος: Κορονοπάρτι στην κεντρική πλατεία με live μουσική και συνωστισμό

Τα κορονοπάρτι ανά την Ελλάδα

Στην Πάτρα μέσα σε σπίτι το αδιαχώρητο και στις σκάλες της Γεροκοστωπούλου οι γνώριμες τον τελευταίο μήνα παραστάσεις συνωστισμού.

Στον Βόλο οι ιδιοκτήτες σπιτιών αυτής της περιοχής να ρίχνουν κουβάδες με νερό στους συγκεντρωμένους σε μια απέλπιδα προσπάθεια να διακόψουν το υπαίθριο κορωνοπάρτι.

Στον Πύργο ποτά και ζεϊμπέκικα σε κεντρική πλατεία μέχρι πρωίας.

Στη Θεσσαλονίκη ο αστυνομικός που πλησίαζε τους νεαρούς να μην καταφέρνει να επαναφέρει την τάξη που ζητούν οι ειδικοί.

Στο βίντεο φαίνονται δεκάδες άτομα να συνωστίζονται κοντά στον DJ και να ξεφαντώνουν. Άλλοτε χορεύουν και τραβάνε με το κινητό τηλέφωνο τους εαυτούς τους.. και άλλοτε δείχνουν την εικόνα στο βάθος, με τα φωτορυθμικά να έχουν διαμορφώσει το σκηνικό που ήθελαν και πλήρωσαν για να διαμορφώσουν.

Με τον τρόπο αυτό, χωρίς μάσκες και αποστάσεις ασφαλείας, υποδέχονται παραμονές του Πάσχα το δικό τους καλοκαίρι, όπως έλεγαν ορισμένοι κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Πολυτελής βίλα στην Παλαιά Φώκαια

Η πολυτελής βίλα στην Παλαιά Φώκαια νοικιάστηκε για ένα τριήμερο έναντι 7.000 έως 7.500 ευρώ.

Με το ημερήσιο κόστος να προσεγγίζει τα 2.500 ευρώ οι νεαροί είχαν στη διάθεσή τους πισίνα και πάνω από 400 τετραγωνικά για να ζήσουν μια νύχτα από τα παλιά. Τότε που αυτές οι σκηνές δεν προκαλούσαν αντιδράσεις και συζητήσεις.

Τώρα όμως, με τους ειδικούς ζητούν την πιστή τήρηση των μέτρων για τη μη διασπορά της νόσου, τα ολονύκτια κορωνοπάρτι όπως αυτό και τα υπόλοιπα που έγιναν τη νύχτα που μας πέρασε, βάζουν σε σκέψεις.

Στη Θεσσαλονίκη, ο αστυνομικός που φαίνεται στο βίντεο ζητούσε μάταια από τον κόσμο να φύγει από το σημείο. Η κίνηση στο στέκι της Καρόλου Ντιλ αυξανόταν με το πέρασμα της ώρας, με την πλειοψηφία των νεαρών να έχει τη μάσκα μονίμως κάτω από το πιγούν.