Πάσχα: «Γολγοθάς» τα μπλόκα στα διόδια για τους κορονο-εκδρομείς

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έλεγχοι για την αποφυγή των διαπεριφερειακών μετακινήσεων, οι οποίοι τη Μεγάλη Εβδομάδα θα είναι πιο εντατικοί και αυστηροί.

Οι Αρχές διαμηνύουν σε κάθε τόνο ότι δεν «περνούν» οι δικαιολογίες για αγροτικές εργασίες, βοήθεια σε ηλικιωμένο ή ραντεβού με ηλεκτρολόγους και υδραυλικούς από οδηγούς, που στο πορτ μπαγκάζ έχουν αποσκευές και σούβλες για το Πάσχα.

Όσοι οδηγοί δεν έχουν τα απαραίτητα έγγραφα, τιμωρούνται με πρόστιμο και κάνουν αναστροφή για να επιστρέψουν σπίτι τους, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν και ποινικές ευθύνες.

Μαζί με την Τροχαία, στα διόδια υπάρχουν και υπάλληλοι του υπουργείου Εργασίας, προκειμένου να διασταυρώνουν τα έγγραφα των οδηγών με την “ΕΡΓΑΝΗ”.

Οι έλεγχοι της ΕΛΑΣ, ενόψει του Πάσχα, συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό στο πλαίσιο των μέτρων αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού, κυρίως στα διόδια των εθνικών οδών Αθηνών – Κορίνθου και Αθηνών – Λαμίας, αλλά και στους παραδρόμους τους.

Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, μειώθηκε ο αριθμός των οχημάτων που εξήλθαν το τελευταίο 24ωρο από τα διόδια της Ελευσίνας και των Αφιδνών, ενώ αυξήθηκαν όσα εισήλθαν.

Συγκεκριμένα:

  • Από την Αθηνών – Κορίνθου εξήλθαν 5.720 οχήματα ενώ εισήλθαν 6.306
  • Από την Αθηνών – Λαμίας εξήλθαν 5.727 οχήματα ενώ εισήλθαν 5.211

Τα έγγραφα μετακίνησης που απαραίτητα πρέπει να φέρουν μαζί τους οι οδηγοί για να ταξιδέψουν είναι:

  • ΕΡΓΑΝΗ (ότι μεταβαίνει στην εργασία του)
  • Έγγραφο από δημόσιο νοσοκομείο (όχι ιδιώτη γιατρό)
  • Τελετή και μόνο με ληξιαρχική πράξη θανάτου

Απαγορεύεται η μετακίνηση για:

  • Γεωργικές εργασίες οποιασδήποτε μορφής
  • Ελεύθεροι Επαγγελματίες (πρέπει να έχουν έγγραφο για το ραντεβού τους για να μετακινηθούν)