Αποκαλυπτικό: Ο σιωπηρός στρατιωτικός πόλεμος Ρωσίας – Τουρκίας

Πίσω από τη συνεργασία Ρωσίας – Τουρκίας ή Πούτιν – Ερντογάν, σε διάφορα επίπεδα, σοβεί ένας σιωπηρός πόλεμος στο στρατιωτικό πεδίο που ξεπερνάει τα όρια της ανεξάρτητης ανάπτυξης στρατιωτικών εξοπλισμών, φτάνοντας στο σημείο της εκατέρωθεν ανοιχτής και δημόσιας πρόκλησης.

«Ντροπή»

Με αφορμή την πρόσφατη ρωσο-ουκρανική κρίση και με δεδομένο ότι η Τουρκία έχει εξοπλίσει τον ουκρανικό στρατό με τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Μπαϊρακτάρ, το ρωσικό κρατικό κανάλι «Ρωσία 1» μετέδωσε ότι αυτά «δεν θα έχουν καμία τύχη όταν τα ρωσικά (drone) Lancet απογειωθούν»..

Στη ρωσική «πρόκληση» απάντησε αμέσως, και μάλιστα δια του γαμπρού του Ερντογάν και με την επίκληση στοιχείων από τις υπηρεσίες πληροφοριών της Τουρκίας, η τουρκική εφημερίδα milliyet, παρουσιάζοντας την καταστροφή ρωσικών αντιπυραυλικών συστημάτων από τα τουρκικά εξοπλισμένα drone, την οποία χαρακτήρισε με τη λέξη «ντροπή».


Ρωσία 1: Φωτογραφία του ρωσικού μη επανδρωμένου lancet, μπροστά στο οποίο τα «Μπαϊρακτάρ δεν θα έχουν καμία τύχη»

Σε άλλο ρωσικό δημοσίευμα, της ιστοσελίδας avia.pro που ειδικεύεται σε στρατιωτικά θέματα, αναφέρεται ότι «η Τουρκία δημοσιοποίησε βίντεο με την καταστροφή ρωσικού στρατιωτικού εξοπλισμού – προφανώς στην Ιντλίμπ» της Συρίας.

Το επιθετικό Akinci

«Ο τουρκικός στρατός έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο που δείχνει την καταστροφή δύο μονάδων ρωσικού στρατιωτικού εξοπλισμού από το τελευταίο επιθετικό τουρκικό drone Akinci, το οποίο χρησιμοποίησε τα επονομαζόμενα Μίνι Εξυπνα Πυρομαχικά (Mini Akilli Mühimmat – MAM-T)».


Ρωσία 1: Ο εντοπισμός του τουρκικού drone από τα ρωσικά μέσα παρατήρησης…

Σύμφωνα με τα στοιχεία των τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών, γράφει από την πλευρά της η τουρκική εφημερίδα, αυτή η επιχείρηση υπενθυμίζει στον ρωσικό στρατό τη δύναμη της Τουρκίας και τι μπορεί να πετύχει, καθώς το βίντεο αναπαριστά την καταστροφή των ρωσικών BTR-80 και Pantsir-S, τα αντιαεροπορικά αμυντικά συστήματα πυραύλων στην επαρχία Ιντλίμπ.


Ρωσία 1: Το στίγμα του τουρκικού drone στο ρωσικό ραντάρ

Μάλιστα, το πετυχημένο χτύπημα, συνεχίζει η milliyet, επιτυγχάνεται τη στιγμή κατά την οποία ο ρωσικός στρατός προετοιμάζεται ήδη για μεγάλης κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση εναντίον μισθοφόρων των Τούρκων.

Επίδειξη

Στο βίντεο γίνεται επίδειξη του τρόπου ανίχνευσης από το τουρκικό αεροσκάφος AKINCI του ρωσικού εξοπλισμού, εναντίον του οποίου εκτοξεύει τα πυρομαχικά MAM-T, σημειώνοντας το αυξημένο εύρος πτήσης του τουρκικού drone, που το καθιστά απροσπέλαστο για το ρωσικό πυραυλικό σύστημα αεροπορικής άμυνας Pantsir-S, το οποίο καταστρέφεται εντελώς.


Μilliyet: Η στόχευση του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος από το τουρκικό drone

Σύμφωνα με αρκετές αναφορές, η ενέργεια κατά των ρωσικών στόχων αποτελούσε την απάντηση της Αγκυρας στα επιτυχή χτυπήματα του ρωσικού στρατού εναντίον θέσεων μισθοφόρων των Τούρκων.


Μilliyet: Ο τουρκικός πύραυλος κατά του ρωσικού συστήματος

Προειδοποίηση

Επίσης, απαντά στις πρόσφατα αναδυόμενες πληροφορίες ότι οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις ετοιμάζονται να καταστρέψουν μεγάλη αποθήκη τουρκικών βαρέων στρατιωτικών εξοπλισμών και πυρομαχικών, στην επαρχία Ιντλίμπ.


Μilliyet: Η καταστροφή του ρωσικού συστήματος από τον πύραυλο του τουρκικού drone

Η Μιλιέτ, υπογραμμίζει ότι το τούρκικο drone ντρόπιασε το ρωσικό σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Παντσίρ τόσο στη Λιβύη όσο και στη Συρία αλλά και στον πόλεμο του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Από τον γαμπρό του Ερντογάν

Εχει ιδιαίτερη σημασία το γεγονός ότι το βίντεο (κάτω) που δείχνει την καταστροφή του ρωσικού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας, δόθηκε στη δημοσιότητα από τον λογαριασμό στο Twitter του Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ, γαμπρού του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και επικεφαλής της Baykar Defence, κατασκευάστριας εταιρείας τουρκικών πολεμικών όπλων τύπου drone.

Πηγή: avia.pro, milliyet.com.tr, echedoros-a.gr