Αχμέντ Χασάν, περιμένοντας τον ΠΑΣ (vids)

Στον επαναληπτικό με τον ΠΑΣ Γιάννινα για τα ημιτελικά του Κυπέλλου έχουν επικεντρωθεί πλέον άπαντες στο μεγάλο λιμάνι. Οι Ερυθρόλευκοι το απόγευμα της Μ. Τετάρτης (28/4) θα υποδεχθούν στο Καραϊσκάκη τους Ηπειρώτες, στη ρεβάνς του 1-1 των Ζωσιμάδων, με στόχο να σφραγίσουν την πρόκρισή τους στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης. Εάν τα καταφέρουν θα περιμένουν το ντέρμπι της Μεγάλης Πέμπτης ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, προκειμένου να μάθουν τον αντίπαλό τους.

Οι Ερυθρόλευκοι μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος θέλουν και το Κύπελλο, προκειμένου να ολοκληρώσουν με νταμπλ τη φετινή σεζόν. Θέλουν να φτάσουν σε δεύτερο συνεχόμενο νταμπλ και να γεμίσουν για μια ακόμα φορά με χαρά και περηφάνια τον κόσμο τους. Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις που έκανε μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ ο Γιώργος Μασούρας. «Έχουμε μπροστά μας τον δεύτερο ημιτελικό με τον ΠΑΣ Γιάννινα και δεν υπάρχει άλλος στόχος από την καλή εμφάνιση και την πρόκριση στον τελικό. Θέλουμε το ντάμπλ και να αποδείξουμε ότι αξίζουμε να το πετύχουμε. Είναι στο χέρι μας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο διεθνής μεσοεπιθετικός των Πειραιωτών.

Το έργο της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς δεν θα είναι εύκολο απέναντι στον μαχητικό ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος και στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων στους Ζωσιμάδες έδειξε είναι πολύ επικίνδυνος. Ο Πορτογάλος τεχνικός των Πειραιωτών γνωρίζει τις δυσκολίες της αναμέτρησης, έχει επιστήσει την προσοχή στους παίκτες του και ποντάρει πολλά στον Χασάν, ο οποίος έχει παράδοση απέναντι στην ομάδα της Ηπείρου. Οι Ερυθρόλευκοι φέτος έχουν βρεθεί τρεις φορές αντιμέτωποι με τον ΠΑΣ, δύο για το πρωτάθλημα και μία για το Κύπελλο, με τον Αιγύπτιο στράικερ να έχει σκοράρει τρία γκολ.

Δύο που μέτρησαν και ένα που κακώς ακυρώθηκε. Από τα δύο που μέτρησαν το ένα έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό και τρεις πολύτιμους βαθμούς στον δρόμο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενώ πριν από λιγες εβδομάδες σκόραρε στο πρώτο ματς των δύο ομάδων στους Ζωσιμάδες. Με ένα τρομερό γκολ έκανε το 1-1 και έδωσε στην ομάδα του το προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό.

Το γκολ που ακυρώθηκε στους Ζωσιμάδες

Στις 4 Οκτωβρίου ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε τον ΠΑΣ στους Ζωσιμάδες, για την 4η αγωνιστική της Superleague. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Παμλίδη και οι Ερυθρόλευκοι ισοφάρισαν με τον Ελ Αραμπί. Στο 90+1’ οι Πειραιώτες σκόραραν με τον Χασάν για το 2-1, αλλά το γκολ του Αιγύπτιου ακυρώθηκε για οφσάιντ, μετά τη χρήση του VAR. Ο Φορτούνης σέντραρε, ο Ελ Αραμπί σούταρε, η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και ο Χασάν με κεφαλιά την έσπρωξε στα δίχτυα για το 2-1.

Οι Πειραιώτες πανηγύρισαν, αλλά ο Καραντώνης και το VAR ακύρωσαν το γκολ για οφσάιντ του Ελ Αραμπί. Μια φάση, που όσες φορές και αν τη δεις στο ριπλέι, δεν φαίνεται ο Μαροκινός να είναι εκτεθειμένος. Μια φάση που απέδειξε ότι οι γραμμές δεν μπαίνουν αυτόματα, αλλά χειροκίνητα. Το γκολ δεν μέτρησε ποτέ και ο Ολυμπιακός άφησε δύο βαθμούς στους Ζωσιμάδες.