Ασφαλιστικές οφειλές αγροτών :  Μέχρι πότε παρατείνεται η ρύθμιση των 120 δόσεων σε ΚΕΑΟ

Την παράταση έως τις 30 Σεπτεμβρίου του δευτέρου σταδίου υποβολής αιτήσεων στην ρύθμιση ασφαλιστικών οφειλών σε 120 δόσεις, του ν.4611/2019, για τους οφειλέτες αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες, προβλέπει σχετική εγκύκλιος του e-ΕΦΚΑ.

Η διαδικασία υπαγωγής στη ρύθμιση οφειλών με τις διατάξεις του ν.4611/2019 για τους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες περιλαμβάνει δύο στάδια. Το πρώτο στάδιο αφορούσε στην υποβολή του αιτήματος για τον προσδιορισμό της οφειλής στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του e-ΕΦΚΑ και το δεύτερο στάδιο στην υποβολή αίτησης για υπαγωγή στη ρύθμιση μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).

Όπως επισημαίνει ο e – ΕΦΚΑ στην εγκύκλιο για τις προαναφερόμενες κατηγορίες οφειλετών η διαδικασία υπαγωγής στη ρύθμιση ολοκληρωνόταν μετά το πέρας της καταληκτικής ημερομηνίας που ήταν η 7η Οκτωβρίου 2019 και μετά τη διαβίβαση των οφειλών στο ΚΕΑΟ και την υποβολή της αίτησης για ένταξη στη ρύθμιση μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΚΕΑΟ. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αίτησης για υπαγωγή στη ρύθμιση του ν. 4611/2019 μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΚΕΑΟ ήταν η 30η Απριλίου 2021.

Σύμφωνα όμως με τις κοινοποιούμενες διατάξεις, η προθεσμία υποβολής αίτησης για υπαγωγή στο δεύτερο στάδιο της ρύθμισης ασφαλιστικών οφειλών του ν.4611/2019 μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΚΕΑΟ μετατίθεται στις 30 Σεπτεμβρίου 2021.