Λιβύη: Ανησυχία από την κινητικότητα στρατιωτικών δυνάμεων του Χαφτάρ

Ανησυχία προκαλεί στην προσωρινή κυβέρνηση της Λιβύης η κινητικότητα, όπως αναφέρει, στρατιωτικών δυνάμεων του Χαλίφα Χαφτάρ, νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας Τρίπολης.

Η Επιχείρηση Ηφαίστειο της Οργής

Κινήσεις των δυνάμεων που είναι πιστές στον στρατηγό Χαλίφα Χαφτάρ παρατηρήθηκαν κατά μήκος της περιοχής Ash Shwayrif, 350 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας Τρίπολη της Λιβύης.

Αυτό ανακοινώθηκε από τη στρατιωτική Επιχείρηση Ηφαίστειο της Οργής, τον στρατό της κυβέρνησης εθνικής συμφωνίας με έδρα την Τρίπολη (GNA), ο οποίος είχε διεξάγει την επίθεση εναντίον των δυνάμεων του ισχυρού άντρα της Ανατολικής Λιβύης, όταν πολιορκούσαν την Τρίπολη.

Σε ανάρτησή της στο Facebook, η στρατιωτική Επιχείρηση αναφέρει την παρουσία ένοπλης συνοδείας συμμαχικών δυνάμεων του στρατηγού Χαφτάρ, η οποία «αποτελείται από 62 ένοπλα οχήματα, τρία φορτηγά φορτωμένα με πυρομαχικά και δύο ρωσικά συστήματα άμυνας Pantsir πάνω σε φορτηγό γερμανικής κατασκευής».

Ρωσικές… πτήσεις

Αυτές οι πρόσφατες εξελίξεις, υπογραμμίζει η Επιχείρηση Ηφαίστειο της Οργής, έρχονται ακολουθούν την πτήση πολεμικών αεροσκαφών των μισθοφόρων της ρωσικής ομάδας Wagner πάνω από την περιοχή αλ Τζούφρα, στην κεντρική Λιβύη, και τις πόλεις Ταμάνετ και Σύρτη.

Ακολουθεί η ανάρτηση της Επιχείρησης Ηφαίστειο της Οργής:

#عملية_بركان_الغضب: في تعارض و نقض لاتفاق 5+5 لوقف اطلاق النار الموقع في جنيف نهاية اكتوبر الماضي :

رُصد مساء اليوم…

Δημοσιεύτηκε από ‎عملية بركان الغضب‎ στις Δευτέρα, 26 Απριλίου 2021