Φουρθιώτης: Τι λέει ο δικηγόρος των δύο που έχουν συλληφθεί μαζί με τον παρουσιαστή

«Είμαστε ιδιωτικοί φρουροί σε ραδιοφωνικό σταθμό που ανήκει στην ίδια εταιρεία ΜΜΕ που εργάζεται ο Μένιος Φουρθιώτης. Την ημέρα της επίθεσης με το καλάσνικοφ   ή εκείνης που σημειώθηκε η έκρηξη μηχανισμού στο σπίτι του δημοσιογράφου στον Διόνυσο εμείς εκτελούσαμε περιπολία γύρω από αυτό με το αυτοκίνητο ενός από εμάς.

Γι΄ αυτό βρέθηκαν τα στίγματα των κινητών μας αλλά και το όχημα μας σε εκείνο το σημείο. Δεν είχαμε οποιαδήποτε σχέση με τον πυροβολισμό στους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ στη Νέα Ερυθραία (ΣΣ με το ίδιο καλάσνικοφ που πυροβολήθηκε την επόμενη μέρα το σπίτι του δημοσιογράφου) κι εκείνη την ημέρα είμαστε σε άλλο σημείο.

Η τσάντα που έπεσε από τους δράστες των πυροβολισμών στην καταδίωξη της Ν. Ερυθραίας ήταν «κοινόχρηστη» στον τηλεοπτικό σταθμό που εργαζόταν ο Μ. Φουρθιώτης και έτσι βρέθηκε σε αυτές γενετικό υλικό μας, όπως εξ άλλου κι άλλων ατόμων».

Σ’ αυτόν τον ισχυρισμό φαίνεται ότι προχωρούν οι δύο κατηγορούμενοι ως φυσικοί αυτουργοί των σκηνοθετημένων-  από τον Μ Φουρθιωτη – επιθέσεων στο σπίτι του στον Διόνυσο που διαλευκάνε προ δύο ημερών η Ασφάλεια Αττικής. Με τον νομικό εκπρόσωπο των κατηγορουμένων, δικηγόρο κ. Κωνσταντίνο Γώγο να σημειώνει μιλώντας στο in.gr ότι «οι εντολείς μου αρνούνται τις κατηγορίες αναμένοντας να αποδείξουν την μη εμπλοκή του στην προγραμματισμένη ανακριτική διαδικασία».

Σημειώνεται ότι στην δικογραφία έχει ενταχθεί κατάθεση ιδιοκτήτη συνεργείου δικύκλων στο Περιστέρι που ανέφερε ότι τού είχε παραδοθεί για επισκευή η μοτοσυκλέτα ενός εκ των υπόπτων για τους πυροβολισμούς στη Ν. Ερυθραία κι η οποία είχε αναγνωρισθεί από τους αστυνομικούς.

Η κατάθεση αυτή κρίθηκε απαραίτητη γιατί ένας εκ των κατηγορουμένων υποστήριξε ότι αυτή είχε παραδοθεί στο συνεργείο προ της επίθεσης.

Επιπλέον αξιωματικοί της ΕΛΑΣ σημειώνουν ότι η ενασχόληση των δύο συλληφθέντων (ΣΣ είχαν καταδικασθεί για ξυλοδαρμό ιδιωτη το 2008) ως σεκιούριτι ραδιοφωνικού σταθμού ήταν παλαιότερη.

Την ίδια ώρα η ΕΛΑΣ διερευνά και τις εμπρηστικές επιθέσεις που είχαν σημειωθεί προ τεσσάρων ημερών στο σπίτι του δημοσιογράφου και στον τηλεοπτικό σταθμό κι οι οποίες στήριζαν το αίτημά του για παροχή αστυνομικής βοήθειας που του δόθηκε προσωρινα. Ακόμη ερευνήθηκε, χωρίς επιβεβαίωση, αν μπορεί να συμμετείχαν στην καταγγελλόμενη εισβολή στο γραφείο του πρώην υπουργού Εργασίας Γ. Βρουτση όπου ο τελευταίος μίλησε για «παρουσία μπράβων».