Οι πιθανότητες του Ολυμπιακού να περάσει απευθείας στον 2ο προκριματικό γύρο

Βήμα πρόκρισης για τον τελικό του Champions League έκαναν Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι, με τους Πολίτες στο πρώτο παιχνίδι της ημιτελικής φάσης να επικρατούν εκτός έδρας της Παρί Σεν Ζερμέν με 2-1 και τους Μπλε να παίρνουν ισοπαλία στη Μαδρίτη απέναντι στη Ρεάλ με 1-1.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα έφυγε με το διπλό και έχει το απόλυτο πλεονέκτημα ενόψει της ρεβάνς, ενώ η αντίστοιχη του Τόμας Τούχελ πέτυχε ένα πολύτιμο γκολ, που ενδεχομένως να αποδειχθεί χρυσάφι.

Δύο παιχνίδια που παρακολούθησαν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον σε όλη την Ευρώπη, αλλά και στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού, αφού το μέλλον των Πειραιωτών εξαρτάται εν πολλοίς από τη φετινή διοργάνωση. Ο Πέδρο Μαρτίνς, οι παίκτες του και οι άνθρωποι της ομάδας του μεγάλου λιμανιού παρακολουθούν με αγωνία την εξέλιξη της φετινής διοργάνωσης, αλλά και της Premier League. Οι Πειραιώτες θέλουν να αποφύγουν τον πρώτο προκριματικό γύρο του Champions League και για να συμβεί αυτό θα πρέπει η ομάδα που θα κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη σεζόν μέσω του πρωταθλήματός της. Οι Σίτι, Ρεάλ και Παρί, που βρίσκονται στα ημιτελικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης είναι στις θέσεις που οδηγούν στο επόμενο Champions League και η μόνη που βρίσκεται στο… όριο είναι η Τσέλσι.

Οι Μπλε μπορεί τη δεδομένη στιγμή να βρίσκονται στην τέταρτη θέση της Premier League, η οποία δίνει το εισιτήριο για το επόμενο C.L, αλλά είναι μόλις στο -3 από την 5η Γουέστ Χαμ. Εάν η ομάδα του Τούχελ τερματίσει στην 4η θέση, αυτομάτως ο Ολυμπιακός θα πάει στον δεύτερο προκριματικό γύρο του C.L, όποια ομάδα και αν πάρει το τρόπαιο. Εάν όμως δεν τερματίσει στην 4η θέση και βγει 5η, τότε οι Πειραιώτες θέλουν να πάρουν το τρόπαιο μία από τις άλλες τρεις ομάδες. Αν το πάρει η Τσέλσι και δεν βγει 4η, οι Πειραιώτες θα πρέπει να ξεκινήσουν την περιπέτειά τους από τον πρώτο προκριματικό γύρο, που σημαίνει ότι θα αρχίσουν πιο νωρίς την προετοιμασία τους.

Ποιες είναι όμως οι πιθανότητες των τεσσάρων ομάδων να περάσουν στον τελικό και ποιες να κατακτήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο μετά τους πρώτους αγώνες της ημιτελικής φάσης; Η ιστοσελίδα projects.fivethirtyeight έβαλε κάτω όλα τα δεδομένα και έβγαλε τα παρακάτω αποτέλεσμα. Η Μάντσεστερ Σίτι έχει 94.0% πιθανότητες να βρεθεί στον τελικό και 62% να κατακτήσει τον τίτλο. Η Τσέλσι είναι στη δεύτερη θέση με 62% πιθανότητες να περάσει στον τελικό και 22% να πάρει το βαρύτιμο τρόπαιο. Στην τρίτη είναι η Ρεάλ με 38% και 13% αντίστοιχα και στην τέταρτη θέση η Παρί με 6% και 3%.

Το πιο πιθανό είναι δηλαδή να έχουμε αγγλικό εμφύλιο στον μεγάλο τελικό, με την Μάντσεστερ Σίτι και την Τσέλσι να έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να προκριθούν. Οι Πολίτες μάλιστα είναι το φαβορί για τον τίτλο, σύμφωνα πάντα με τα ποσοστά που βγάζει η εν λόγω ιστοσελίδα.