Wall Street: Εκλεισε με πτώση παρά τα κέρδη ρεκόρ της Amazon

Οι μετοχές στη Wall Street υποχώρησαν χθες Παρασκευή, στον απόηχο της συνεδρίασης-ρεκόρ μια ημέρα νωρίτερα, με τις μετοχές να ισορροπούν μετά τα ισχυρά αποτελέσματα κερδών και τα πιο ενθαρρυντικά οικονομικά δεδομένα.

Κέρδη ρεκόρ για την Amazon

Οι σημαντικότεροι δείκτες υποχώρησαν χθες, και πιο συγκεκριμένα ο S&P 500 κατά 0,75%, ενώ ο Dow Jones περίπου 200 μονάδες. Ο Nasdaq έπεσε σχεδόν 0,85%.

Η Amazon, η τελευταία από τις εταιρείες-κολοσσούς του κλάδου τεχνολογίας της Wall Street που δημοσίευσε αποτελέσματα, ανέφερε κέρδη ρεκόρ πρώτου τριμήνου.

Η εταιρεία δήλωσε ότι τα κέρδη της υπερδιπλασιάστηκαν στα 8,1 δισεκατομμύρια δολάρια και οι πωλήσεις Ιανουαρίου-Μαρτίου αυξήθηκαν κατά 44%, στα 108 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τα αποτελέσματα ξεπέρασαν τις προσδοκίες της Wall Street με την εταιρεία να κερδίζει 15,79 δολάρια ανά μετοχή έναντι της εκτιμώμενης εκτίμησης των 9,54 δολαρίων.

Τα αποτελέσματα της Amazon έδειξαν ότι η ζήτηση παρέμεινε ισχυρή για την online εταιρεία λιανικού εμπορίου, ακόμη και όταν η οικονομία άρχισε να ανοίγει. Οι μετοχές της αυξήθηκαν 0,5%.

Βουτιά του Twitter

Το Twitter, ωστόσο, κινήθηκε προς την αντίθετη κατεύθυνση, σημειώνοντας πτώση 14%.

Η Apple δέχτηκε μικρή πίεση καθώς η Ευρωπαϊκή Ενωση δήλωσε ότι το App Store της παραβίαζε τους κανόνες ανταγωνισμού. Οι μετοχές της μειώθηκαν 1,4%.

Οι Exxon Mobil και Chevron διαπραγματεύτηκαν σε χαμηλότερα επίπεδα, με τις μετοχές της Chevron να υποχωρούν αφού το τριμηνιαίο EPS απέτυχε να υπερβεί τις προσδοκίες.

Η υποχώρηση της Παρασκευής θα μπορούσε να απειλήσει την εβδομάδα νίκης για τους μεγάλους δείκτες. Οι Dow και Nasdaq βρίσκονται τώρα στο κόκκινο από τη Δευτέρα.

Στο πράσινο ο S&P 500

Ωστόσο, ο S&P 500 παραμένει στο πράσινο για την εβδομάδα, μετά το κλείσιμο σε επίπεδα ρεκόρ την Πέμπτη με τα αποτελέσματα των κερδών από την Apple και το Facebook.

Οι δαπάνες του Μαρτίου αυξήθηκαν καλύτερα από το αναμενόμενο κατά 4,2%. Τα προσωπικά εισοδήματα αυξήθηκαν κατά 21,1% εν μέσω περισσότερων φορολογικών κινήτρων.

Πηγή: ot.gr