Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος: Η αγάπη του για τον Ολυμπιακό και το μπάσκετ

Ο Κωνσταντινός Αγγελόπουλος χαιρόταν με τις επιτυχίες του Ολυμπιακού κι έδειχνε τη μεγάλη του αγάπη, παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας που είχε. Τη μεγάλη απόφαση για την απόκτηση της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού έλαβε μετά από παρότρυνση των παιδιών του.

Από το 2004 ο Γιώργος και ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, γιοί του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου αναμειγνύονται με τα διοικητικά του Ολυμπιακού, αλλά την ομάδα την πήραν στα χέρια τους το 2009.

Οίδιος ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος σε συνέντευξή του στην Καθημερινή είχε πει για τον Ολυμπιακό και την απόκτηση της ομάδας μπάσκετ πως την ήθελαν τα παιδιά του. «Εγώ δεν είχα πάει ποτέ στο γήπεδο και δεν γνώριζα από αυτά. Ωστόσο, χαιρόμουν και χαίρομαι για τις επιτυχίες της ομάδας. Θυμάμαι ακόμη την ημέρα που είχε έρθει ο Κόκκαλης στα γραφεία της Χαλυβουργικής και δώσαμε τα χέρια για να αποκτήσουμε τον Ολυμπιακό. Μάλιστα, ίσως δεν είναι ευρύτερα γνωστό ότι υπήρχαν τότε σκέψεις να ασχοληθούμε και με το ποδόσφαιρο, αλλά έμειναν στα χαρτιά».

Οσο του το επέτρεπε η υγεία του βρισκόταν κοντά στην ομάδα, έχοντας παρουσία στα Final Four του 2010 (όπου ο Ολυμπιακός έχασε από την Μπαρτσελόνα στον τελικό) και 2012 (όπου κατέκτησε την Ευρωλίγκα απέναντι στην ΤΣΣΚΑ). Τελευταία φορά που βρέθηκε στο γήπεδο ήταν το 2017, σε έναν αγώνα με την Εφές για τα playoffs.

Ιστορική θα μείνει η φωτογραφία όπου οι παίκτες του Ολυμπιακού χαρίζουν έναν από τους τίτλους τους στον Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο.