Κρυπτονομίσματα: Γιατί τα επιλέγουν οι Millennials

Ιδιαίτερα δημοφιλή φαίνεται ότι είναι τα κρυπτονομίσματα στη γενιά των Millennials (του γεννηθέντες δηλαδή μεταξύ 1981-96), οι οποίο κατέχουν τα πρωτεία και με διαφορά.

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη από την Piplsay, το 49% των millennials κατέχει κρυπτονομίσματα έναντι 38% της Gen X (γεννημένοι μεταξύ 1965-1980) και 13% της Gen Z (γεννημένοι μετά το 1995).

Οι Millennials είναι επίσης πιο πιθανό να υιοθετήσουν την επένδυση αυτή ως μέθοδο πληρωμής, με το 53% να λέει ότι είναι «πολύ πιθανό» να αγοράσουν προϊόντα ή υπηρεσίες με κρυπτονομίσματα , έναντι 40% της GenX και μόλις το 7% της GenZ.

«Οι Millennials αναπτύσσονται παράλληλα με την τεχνολογία Web 2.0 – δηλαδή, κινητή – και Web 3.0 (crypto)», λέει ο Kurt Kumar της Rocketfuel Blockchain, μιας εταιρείας διαχείρισης κρυπτονομισμάτων.

Ο Κumar επισημαίνει ότι τα νεώτερα μέλη των Millennials είναι 25 ετών ενώ τα μεγαλύτερα είναι 40 ετών, τονίζοντας ότι οι νεώτεροι μπορεί να μην έχουν πιστωτικές κάρτες ή τραπεζικούς λογαριασμούς ακόμη, οπότε εκμεταλλεύονται τα «πορτοφόλια κρυπτονομισμάτων» προκειμένου να διεξάγουν συναλλαγές.

Ενώ αυτή η αιτιολογία θα μπορούσε να αφορά και την GenZ, είναι πιθανό οι Millennials να έχουν περισσότερη ωριμότητα και γνώση να ερευνούν και να επενδύουν σε crypto.

Η GenZ, η οποία κυμαίνεται ηλικιακά από 6 έως 24 ετών, μόλις αρχίζει να βυθίζει τα δάχτυλα των ποδιών της στα χρηματοοικονομικά νερά.

Η έρευνα Piplsay αποκάλυψε επίσης ότι το 88% του συνόλου των επενδύσεων σε κρυπτονομίσματα πραγματοποιήθηκαν από ανθρώπους που έχουν τελειώσει το κολέγιο ή έχουν μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών.

Πηγή: ΟΤ