Τσιτσιπάς: Αντιμέτωπος με τη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του

Την καλύτερη σεζόν της καριέρας του πραγματοποιεί ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο έλληνας τενίστας έχει ανέβει ήδη στο Νο 4 της παγκόσμιας κατάταξης και οδεύει ολοταχώς προς το Νο 3 του κόσμου.

Ο 22χρονος, μετά τη σοκαριστική ήττα από τον Φράνσις Τιαφόε στον πρώτο γύρο του Γουίμπλεντον, επέστρεψε δριμύτερος.

Ο συμπατριώτης μας το βράδυ της Τετάρτης (14/7) επικράτησε με 2-0 σετ του Ντομινίκ Κόεπφερ (7-6, 6-3) και προκρίθηκε στους «8» του τουρνουά που γίνεται στο Αμβούργο, αποδεικνύοντας με περίτρανο τρόπο ότι η κακή εμφάνιση που έκανε στο Γουίμπλεντον ήταν μια παρένθεση στην εξαιρετική πορεία που πραγματοποιεί στη φετινή σεζόν.

Η νίκη που πέτυχε απέναντι στον Γερμανό ήταν η 40ή για τον Στέφανο Τσιτσιπά μέσα στο 2021, με τον έλληνα τενίστα να βρίσκεται μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του.

Ο 22χρονος, εάν επιβεβαιώσει τα προγνωστικά που τον θέλουν το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο και κατακτήσει το χωμάτινο τουρνουά που γίνεται στο Αμβούργο, θα φθάσει τους 8.350 βαθμούς και θα ανέβει πρώτη φορά στο Νο 3 της παγκόσμιας κατάταξης.



Ο Τσιτσιπάς, ο οποίος πέρσι είχε ηττηθεί στον τελικό του Αμβούργου από τον Ρούμπλεφ με 2-1 σετ, εάν φέτος καταφέρει να σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο θα ξεπεράσει τον Ράφαελ Ναδάλ, που έχει μείνει στους 8.270 βαθμούς.

Μια τεράστια πρόκληση για τον Στέφανο, που δεν έχει κρύψει ότι το μεγάλο του όνειρο είναι να βρεθεί στην κορυφή, στο Νο 1 της ATP.

Ένα βήμα κάθε φορά. Βήμα, βήμα. Με στόχο την κορυφή. Η εντυπωσιακή πορεία που κάνει φέτος δείχνει ότι έχει όλα τα φόντα για να φθάσει στο Νο 1. Να πετύχει το στόχο του. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι θα βρεθεί 11η φορά φέτος σε προημιτελικά. Σε 13 τουρνουά που έχει παίξει το 2021 έχει 11 προημιτελικούς. Μόνο στη Μαδρίτη και στο Γουίμπλεντον δεν κατάφερε να βρεθεί στους «8». Στο ισπανικό τουρνουά αποκλείστηκε στο δεύτερο γύρο από τον Κάσπερ Ρουντ, ενώ στο βρετανικό γκραντ σλαμ από τον Φράνσις Τιαφό.

Φέτος ο Τσιτσιπάς έχει παίξει συνολικά σε 50 παιχνίδια και έχει το άκρως εντυπωσιακό 40/10. Στο χώμα έχει δώσει 27 ματς και έχει 23/4, σε σκληρές επιφάνειες έχει παίξει 16 αγώνες και έχει 13/3, σε indoor διοργανώσεις έχει 4/2, ενώ στο γρασίδι έχει 0/1.

Μέσα στο 2021 έχει κατακτήσει δύο τίτλους. Στο Μόντε Κάρλο και στη Λυόν. Δύο τουρνουά που έγιναν σε χωμάτινη επιφάνεια. Μεταξύ άλλων, ο έλληνας τενίστας φέτος έχει κερδίσει τους Ράφαελ Ναδάλ, Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ, Κάρεν Κατσάνοφ, Κέι Νισικόρι, Ασλάν Καράτσεφ, Αντρέι Ρούμπλεφ, Χαούμε Μουνάρ, Αλιασίμ, Γιάνικ Σίνερ, Ματέο Μπερετίνι, Ντανίλ Μεντβέντεφ και Αλεξάντερ Ζβέρεφ. Μερικούς από τους καλύτερους τενίστες στον κόσμο. Εμφανίσεις που εμπνέουν τα μικρά παιδιά να ασχοληθούν με το τένις και κάνουν περήφανους τους Έλληνες. Εμφανίσεις με τις οποίες κερδίζει θαυμαστές σε όλον τον κόσμο.

Εκτός από τα δύο τουρνουά που κατέκτησε σε Λυόν και Μόντε Κάρλο, ο Στέφανος έφθασε σε άλλους τρεις τελικούς. Στο Ακαπούλκο, όπου ηττήθηκε από τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, στη Βαρκελώνη, όπου ηττήθηκε από τον Ράφαελ Ναδάλ, και στο Ρολάν Γκαρός, όπου ηττήθηκε από τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Συνολικά στην καριέρα του έχει παίξει σε 536 παιχνίδια και έχει απολογισμό 362/174. Η επιφάνεια όπου έχει τα καλύτερα αποτελέσματα είναι το χώμα.

Σε 181 παιχνίδια έχει 137/44, αλλά η επιφάνεια στην οποία έχει τις περισσότερες νίκες στην καριέρα του είναι η σκληρή: σε 227 παιχνίδια έχει ρεκόρ 145/82.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται λοιπόν μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του, αφού η κατάκτηση του τίτλου στο Αμβούργου θα τον ανεβάσει πρώτη φορά στο Νο 3. Θα είναι ένας από τους τρεις καλύτερους τενίστες στον κόσμο. Μια επιτυχία που θα τον βοηθήσει πολύ και ψυχολογικά ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Εκεί όπου ο έλληνας τενίστας θεωρείται ως ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση ενός μεταλλίου. Εάν μάλιστα δεν πάει στο Τόκιο ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο συμπατριώτης μας θα είναι από τα φαβορί για το χρυσό μετάλλιο.