Ήταν 12 Μαρτίου του 2020 όταν ο Ολυμπιακός έμπαινε πρώτος σε αυτό το παράξενο σκοτεινό τούνελ του: Ποδόσφαιρο χωρίς θεατές στην εποχή του lockdown.

Θα σημαδεύει 21 Ιούλη 2021 το καλεντάρι το βράδυ της Τετάρτης, όταν οι Ερυθρόλευκοι θα έχουν ξανά το προνόμιο να είναι το ελληνικό κλαμπ που θα… αλλάξει την επόμενη εποχή στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Στο Καραϊσκάκη, απέναντι στη Νέφτσι Μπακού το πρώτο ποδοσφαιρικό ματς με κοινό στη χώρα μας. Ακριβώς 496 ημέρες μετά!

Και όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας; Δεν είναι μόνο το ιστορικό του πράγματος. Είναι κυρίως κάτι άλλο. Το «πρακτικό». Διότι όπως τότε οι Πειραιώτες επί της ουσίας σχημάτισαν ένα «πρωτόκολλο» που έγινε οδηγός για τον ελληνικό αθλητισμό, έτσι και τώρα καλούνται να πράξουν κάτι αντίστοιχο. Σε συνεργασία με τις αρχές (αστυνομία) να βρουν την φόρμουλα ούτως ώστε όλο αυτό το εγχείρημα να πάει καλά.

Και να γίνει η «πατέντα» που θα ακολουθήσουν και οι επόμενοι.

Είναι δύσκολη η εξίσωση, η οργάνωση όλης αυτής της κατάστασης. Δυσκολότερη από ότι μπορεί να φανταστεί κανείς. Διότι δυστυχώς αυτή η μετάβαση δεν έρχεται σε μια συγκυρία δίχως ανησυχία. Η νέα αύξηση των κρουσμάτων, η κουβέντα για το 4ο κύμα, οι παρεμβάσεις της Πολιτικής Προστασίας (με τελευταία τη σημερινή για το νέο καθεστώς στη Μύκονο). Όλα παίζουν τον ρόλο τους. Τα γήπεδα ανοίγουν σε μια εποχή που καθημερινά ακούμε για 2.500-3.000 κρούσματα.

Ο Ολυμπιακός διεμήνυσε χθες ότι αναλογιζόμενος «τις όποιες δυσκολίες υπάρχουν και στην προσπάθειά μας να διευκολύνουμε τον κόσμο στις εξέδρες, αποφασίσαμε αρχικώς να μην εξαντλήσουμε την πλήρη χωρητικότητα που προβλέπει ο νόμος». Όπερ σημαίνει ότι δεν θα τυπωθούν εισιτήρια που αντιστοιχούν στο 80% το οποίο επιτρέπει η Ελληνική Κυβέρνηση σε συνεργασία με την Επιτροπή των Λοιμοξιολόγων. Πόσα λιγότερα θα εκδοθούν; Λογικά θα το μάθουμε από τη Δευτέρα.

Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία όμως είναι η συνεργασία εκείνων που θα έχουν εισιτήριο για το ματς της Τετάρτης. Η εναρμόνιση τους με τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί από την Κυβέρνηση προκειμένου να έχουμε ξανά κόσμο στα γήπεδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες όλες οι θύρες του γηπέδου θα ανοίξουν τρεις ώρες πριν από την έναρξη της αναμέτρησης (22.00).

Ο κόσμος θα πρέπει να είναι στο γήπεδο το λιγότερο 45 λεπτά πριν από την έναρξη του ματς. Και σίγουρα οπλισμένος με καλή διάθεση ώστε να ολοκληρωθεί γρήγορα ο σχετικός έλεγχος πριν φτάσουν στην κερκίδα.

Ο έλεγχος έξω από το γήπεδο περιλαμβάνει τρία στάδια. 1) Το εισιτήριο του ματς. 2) Την αστυνομική ταυτότητα 3) το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, το οποίο και θα σκανάρετε όπως προβλέπει η σχετική φόρμα (gov.gr).

Θυμίζουμε ότι με βάση την απόφαση της Κυβέρνησης, στο γήπεδο μπορούν να βρεθούν μόνο εμβολιασμένοι ή άνθρωποι που έχουν νοσήσει. Υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας από την ώρα που ξεκινούν οι έλεγχοι έξω από το γήπεδο. Και βέβαια καθόλη τη διάρκεια του ματς.

Προηγούμενο άρθροΛουτσέσκου: «Είδα αυτά που περίμενα στο φιλικό – Θα μας βοηθήσει ο Κούρτιτς»
Επόμενο άρθροΜύκονος: Ηφαίστειο το νησί, ακυρώσεις εκδηλώσεων, όλα βρίσκονται στον αέρα