Τι προνόμια απολαμβάνουν πλέον οι εμβολιασμένοι σε εστίαση και διασκέδαση – Όλα τα νέα μέτρα

Για πρώτη φορά έπειτα από καιρό άνοιξαν τις πόρτες τους χτες, Παρασκευή, οι κλειστοί χώροι στην εστίαση μόνο για τους εμβολιασμένους πολίτες. Από την άλλη, γίνεται πιο δύσκολο για τους ανεμβολίαστους να απολαύσουν την έξοδό τους σε κάποιο εστιατόριο, καφετέρια ή μπαρ, ενώ θα τρώνε «πόρτα» από τα νυχτερινά κέντρα.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, οι ανεμβολίαστοι και μη νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο δεν θα έχουν πρόσβαση σε:

  • κέντρα διασκέδασης,
  • υπηρεσίες εκμετάλλευσης ηλεκτρονικών παιχνιδιών, υπηρεσίες που παρέχονται από καφενεία με τεχνικά και μηχανικά παιχνίδια, internet café κ.λπ.
  • στους κλειστούς χώρους της εστίασης, θεάτρων, κινηματογράφων, τα escape rooms, κέντρα μπόουλινγκ και αναψυχής.

Κατά τ’ άλλα, το νέο πλαίσιο λειτουργίας σε εστίαση και ψυχαγωγία έχει δημιουργήσει κάποιες απορίες – σε εμβολιασμένους και μη – για το πώς θα κινούμαστε πλέον στην καθημερινότητα μας.

Ερωτήσεις και απαντήσεις για take away, ταυτοπροσωπία και όχι μόνο

Στο πλαίσιο αποσαφήνισης αποριών που έχουν προκύψει διευκρινίζεται από το υπουργείο Ανάπτυξης πως σε ό, τι αφορά τους εξωτερικούς χώρους και το take away, θα ισχύουν όλα όσα ίσχυαν και μέχρι σήμερα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα αποστάσεων να παραμένουν σε εφαρμογή.

Όποιος πολίτης το επιθυμεί, θα έχει την δυνατότητα να αγοράσει τον καφέ του και να τον πιει καθήμενος σε σκαμπό, εξωτερικού χώρου, αλλά σε κάθε περίπτωση όχι όρθιος.

Η είσοδος σε κλειστούς χώρους γίνεται πλέον μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού, το οποίο πρέπει να φέρουμε μαζί μας σε χαρτί ή να υπάρχει στο κινητό.