Φολέγανδρος: Μυστήριο με τη νεκρή κοπέλα – Αναζητούν τον φίλο της

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τις συνθήκες θανάτου μιας νεαρής γυναίκας, η οποία ανασύρθηκε νεκρή χθες το μεσημέρι από τη θαλάσσια περιοχή της Λυγαριάς στη Φολέγανδρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η άτυχη κοπέλα βρισκόταν στο νησί κάνοντας ολιγοήμερες διακοπές σε κάμπινγκ μαζί με τον νεαρό φίλο της, τον οποίο και αναζητά η οικογένειά του.

Οι δύο οικογένειες βρίσκονται σε κατάσταση σοκ, ενώ όλο το νησί έχει επιστρατευθεί για τον εντοπισμό του νεαρού άντρα.

Το χρονικό

Η κοπέλα ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της αργά το μεσημέρι της Παρασκευής 16 Ιουλίου από τη θαλάσσια περιοχή της Λυγαριάς στη Φολέγανδρο. Όπως διαπιστώθηκε, η νεαρή ήταν ήδη νεκρή.

Την κοπέλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είχαν δει νωρίτερα να οδηγεί Ι.Χ. αυτοκίνητο με ελληνικές πινακίδες – όχι ενοικιαζόμενο – σε έναν πολύ ανηφορικό δρόμο.

Το αυτοκίνητο, για άγνωστο λόγο, παρέκκλινε της πορείας του και σταμάτησε εκτός του δρόμου.

Τότε, η νεαρή, που εικάζεται ότι είναι Ελληνίδα και ηλικίας περίπου 22 ετών, βγήκε από τη θέση της οδηγού, πήρε από το πορτ-μπαγκάζ ένα σακίδιο, το φόρεσε στην πλάτη και άρχισε να κατηφορίζει προς βραχώδη περιοχή.

Το βράδυ της Παρασκευής, η σορός της μεταφέρθηκε με το «Διονύσιος Σολωμός» σε Νοσοκομείο της Αθήνας προκειμένου να διενεργηθεί νεκροψία – νεκροτομή ώστε να διαπιστωθεί η αιτία θανάτου της.

Από το γεγονός πως βρέθηκε στη θάλασσα με ρούχα, εικάζεται ότι η νεαρή γυναίκα έπεσε λόγω του βραχώδους και απόκρημνου της περιοχής, ενώ κάποιοι στο νησί δεν αποκλείουν και την περίπτωση της αυτοκτονίας.

Τι αναφέρει η δήμαρχος του νησιού

Όπως ανέφερε στο Newsbomb.gr η δήμαρχος του νησιού Ευσταθία Παπαδοπούλου, η νεαρή γυναίκα φορούσε τα ρούχα της και είχε ήδη εκπνεύσει όταν ανασύρθηκε από το Λιμενικό.

«Μόλις ειδοποιήθηκα για το περιστατικό έσπευσα αμέσως στο σημείο μαζί με το Λιμενικό. Είδαμε το όχημα της άτυχης κοπέλας να έχει βγει εκτός του κεντρικού δρόμου, ο οποίος ενώνει τις δύο παραλίες στην περιοχή της Λυγαριάς. Το συγκεκριμένο σημείο δεν είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο, ωστόσο τους καλοκαιρινούς μήνες διέρχονται πολλά οχήματα, λόγω της αυξημένης κίνησης στο νησί. Ο γιατρός προσπάθησε να την επαναφέρει αλλά δυστυχώς η κοπέλα ήταν νεκρή. Είχε αρκετά χτυπήματα από την πτώση», ανέφερε χαρακτηριστικά η δήμαρχος.

Η κ. Παπαδοπούλου ανέφερε πως την κοπέλα είδε ένας περαστικός, ο οποίος ειδοποίησε τις Αρχές.