NBA: Παραμένει και τη νέα σεζόν το Play-in Tournament

Το NBA και η NBPA (Ένωση παικτών) αποφάσισαν να κρατήσουν το θεσμό του Play-in Tournament και τη νέα σεζόν. Η απόφαση θα τεθεί προς έγκριση τον Αύγουστο.

Το Play-in Tournament ξεκίνησε πειραματικά τη σεζόν 2019-2020, τη χρονιά που υπήρξε διακοπή για περισσότερες από 140 μέρες στην κανονική περίοδο μετά το κρούσμα κορωνοϊού του Ρούντι Γκομπέρ.

Πέρυσι συνεχίστηκε πιο οργανωμένα και τα αποτελέσματα ήταν κάτι παραπάνω από θετικά. Σύμφωνα με το ESPN 24 από τις 30 ομάδες της λίγκας διεκδικούσαν τη συμμετοχή τους σε αυτό τις 2 τελευταίες εβδομάδες της regular season, ενώ παράλληλα περιορίστηκε πάρα πολύ το φαινόμενο του tanking. Έτσι και φέτος ο ένατος και ο δέκατος κάθε περιφέρειας θα διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους στην post season.

Το NBA σκέφτεται όμως να εμπλουτίσει κι άλλο τη σεζόν στο μέλλον με διάφορα τουρνουά. Συγκεκριμένα ο κομισάριος της λίγκας, Άνταμ Σίλβερ έχει δηλώσει:

«Έχουμε συζητήσει για τουρνουά κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Είμαστε όλοι φαν των άλλων πρωταθλημάτων, ειδικά σε διεθνές επίπεδο. Νομίζω υπάρχει αυτή η πεποίθηση του να παίζεις για κάτι περισσότερο παρά μόνο για το πρωτάθλημα. Δε σημαίνει ότι ο απόλυτος στόχος δεν είναι το δαχτυλίδι, περισσότερο αναφέρομαι στη διεκδίκησή του σε όλη τη χρονιά. Είναι κάτι που το εξετάζουμε αρκετά. Φυσικά δε θα εφαρμοστεί αυτή τη σεζόν, αλλά μιλάμε και στους παίκτες και στις ομάδες γι’ αυτό».