Μπολσονάρο: Μπριζόλα η πρώτη επιθυμία του μετά την έξοδό του από το νοσοκομείο

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρο πήρε εξιτήριο χθες Κυριακή από το νοσοκομείο του Σάο Πάολο όπου επί τέσσερις ημέρες υποβλήθηκε σε αγωγή για απόφραξη εντέρου.

«Δεν με άφησαν»

«Χρειάστηκε να κάνω δίαιτα, έκανα αυτό που έπρεπε. Ηθελα να φύγω από την πρώτη μέρα, αλλά δεν με άφησαν. Ελπίζω ότι μέσα σε λίγες μέρες θα μπορέσω να φάω μπριζόλα», είπε ο Μπολσονάρο βγαίνοντας από το ιδιωτικό νοσοκομείο Vila Nova Star.

Ο ακροδεξιός πρόεδρος, 66 ετών, εισήχθη στο νοσοκομείο την Τετάρτη «για τη θεραπεία ενός περιστατικού απόφραξης του εντέρου. Θα συνεχίσει να παρακολουθείται ως εξωτερικός ασθενής από ιατρική ομάδα», σύμφωνα με το τελευταίο δελτίο υγείας που εξέδωσε το νοσοκομείο.

Παρά τη νοσηλεία του, ο Μπολσονάρο συνέχισε να εκτελεί τα καθήκοντά του και ήταν πολύ δραστήριος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δημοσιεύοντας φωτογραφίες και πολιτικά σχόλια.

Είχε εισαχθεί επειγόντως τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη στο νοσοκομείο των Ενόπλων Δυνάμεων στην Μπραζίλια λόγω έντονου κοιλιακού άλγους και κρίσης λόξιγκα που επέμενε για περισσότερο από δέκα ημέρες.

Η πορεία της πανδημίας

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 948 ασθενείς με την COVID-19 και επιβεβαιώθηκαν 34.126 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κοροναϊού στο μεγαλύτερο κράτος της Λατινικής Αμερικής έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 542.214 νεκρούς επί συνόλου 19.376.574 μολύνσεων.

Η Βραζιλία των 212 εκατ. κατοίκων καταγράφει τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων στον κόσμο, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ