Ηλιούπολη: Συναδέλφους του στα δικαστήρια «έτρεχε» ο μαστροπός-αστυνομικός

Με συγκεκριμένη παράταξη φαίνεται να «κατέβαινε» σε εκλογές ο αστυνομικός που βίαζε και εξέδιδε 19χρονη στην Ηλιούπολη.

Το Law and Order έφερε στο φως το ψηφοδέλτιο της συνδικαλιστικού οργάνου της Μάχιμης Προοδευτικής Συσπείρωσης Των Αστυνομικών Αθήνας, ( Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α) του 2019 και μεταξύ των ονομάτων που κατέβηκαν υποψήφιοι στις εκλογές ήταν και ο εν λόγω αστυνομικός.

Μάλιστα ο συγκεκριμένος αστυνομικός, είναι μεταξύ των ατόμων που είχαν στείλει εξώδικο και είχαν καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα κατά της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας, καθώς τους κατηγορούσαν πως «δεν τηρούνταν οι προβλεπόμενες διαδικασίες».

 Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η Μάχιμη Προοδευτική Συσπείρωση Των Αστυνομικών Αθήνας, έχασε όλες τις δίκες που αφορούσαν το συγκεκριμένο ζήτημα.

Αστυνομικές πηγές που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, επικοινώνησαν με το L&O και ανέφεραν πως, « κανείς δεν γνώριζε το ρόλο του —– την δεδομένη χρονική στιγμή. Όταν έθεσε υποψηφιότητα στις εκλογές της Ένωσης Αθηνών, δεν ήταν υπόδικος και είχε όπως κάθε αστυνομικός το δικαίωμα να συμμετάσχει στην διαδικασία. Άλλωστε η συμμετοχή του είχε εγκριθεί και από την εφορευτική επιτροπή».

Παράλληλα οι ίδιες πηγές, αναφέρουν πως « δεν ήταν δυνατόν να γνωρίζουμε από το 2019 για το πως θα εξελιχθεί η ζωή του —- το 2021 και που θα εμπλακεί.

Με αυτό το σκεπτικό θα έπρεπε να απολογηθούν και οι προϊστάμενοι του στο σώμα».