Κύπρος: Αμμοχωστιανή μιλά με πόνο ψυχής για την τουρκική εισβολή και την επίσκεψη Ερντογάν

Για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, την επίσκεψη Ερντογάν στα Κατεχόμενα και το μέλλον της Κύπρου μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» η αμμοχωστιανή συγγραφέας και αρχαιολόγος Άννα Μαραγκού.

«Μέρα δύσκολη σήμερα για όλους τους Κύπριους, ανάμνηση της εισβολής. Έχω βαρεθεί να μιλώ για το παρελθόν. Θέλω να δω το μέλλον, των παιδιών και των εγγονών μου, να φύγουν από την κατάρα και την απραξία που τους έχουμε επιβάλει, εν αναμονή των τρίτων. Τον κύριο ρόλο τον έχουμε εμείς» σημείωσε, τονίζοντας την ανάγκη η Κυπριακή Δημοκρατία να κάνει συναινετικές προτάσεις προς ΕΕ και Τουρκοκυπρίους.

«Εμείς δεν θέλουμε ακόμα μισό αιώνα. Δεν θέλουμε να δούμε τον τόπο μας να προσαρτάται στην Τουρκία, δεν θέλουμε το Ισλάμ στην άκρη των δρόμων μας. Διά της διπλωματικής οδού, η Κυπριακή Δημοκρατία να σκέφτεται και να προτείνει συμμαχίες και προτάσεις προς τους Τουρκοκυπρίους» σημείωσε η κ. Μαραγκού.

«Χθες οι Τουρκοκύπριοι», πρόσθεσε, «μίλησαν και είπαν ότι δεν θέλουν δύο κράτη. Η κυβέρνησή μας να ανοίξει τα χέρια και τα μάτια της και προς τους Τουρκοκύπριους. Αυτός ο τόπος δεν σηκώνει άλλους αγώνες. Θέλουμε ηρεμία και ειρήνη στον τόπο μας, δεν θέλουμε να συνεχίσουμε αυτό που έχουμε υποστεί τα τελευταία 50 χρόνια».

Ως Αμμοχωστιανή, υπογράμμισε ότι νιώθει αισθήματα απόλυτης αγωνίας και ανησυχίας «γιατί η Τουρκία αυτά που λέει τα κάνει», με αφορμή και την επίσκεψη Ερντογάν στα Κατεχόμενα.

«Τα εγκαίνια δημοσίου πάρκου μπροστά από το Ελληνικό Γυμνάσιο ήταν μαχαιριά για εμάς τους Αμμοχωστιανούς. Το Ελληνικό Γυμνάσιο ήταν για εμάς θάρρος. Ο τίτλος του Ελληνικό Γυμνάσιο επικαλύφθηκε χθες για την επίσκεψη Ερντογάν».