Στην Ακρόπολη η Παραολυμπιακή Ομάδα

Επίσκεψη στην Ακρόπολη περιελάμβανε η σημερινή ημέρα για την Παραολυμπιακή Ομάδα, η οποία θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους αγώνες που θα πραγματοποιηθούν από τις 24 Αυγούστου μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου.

Επικεφαλής της αποστολής ήταν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Χρήστος Καλούδης, ενώ τους συνόδευσαν και μέλη της ΕΠΕ.

Στον Ιερό Βράχο τους περίμεναν η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. Οι αθλητές περιηγήθηκαν στα μνημεία του αρχαιολογικού χώρου, ενώ είχαν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν τον ανελκυστήρα πλαγιάς και το αναβατόριο.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης, μέσα από ανάρτησή του, ανέφερε: «Περιχαρείς και ενθουσιασμένοι για τη φροντίδα προσβασιμότητας, σε όλους και παντού, αισιόδοξοι για πολλές διακρίσεις και μετάλλια στην παγκόσμια γιορτή στην Ιαπωνία, κατέδειξαν για άλλη μια φορά τη δύναμη ψυχής τους. Εκείνη που καθημερινά παραδίδει σε όλους μας μαθήματα ζωής. Είμαι βέβαιος ότι θα διαπρέψουν και σ’ αυτούς τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, ότι θα μας προσφέρουν αξέχαστες στιγμές συγκίνησης και υπερηφάνειας, παρά τις πρωτόγνωρες ιδιαιτερότητες και τις τρομερές δυσκολίες, λόγω της πανδημίας».

Στο τέλος πρόσθεσε: «Τα θερμά μου συγχαρητήρια στην κ. Μενδώνη και στα στελέχη του Υπουργείου για την εξαιρετική δουλειά που έχουν κάνει στο μνημείο μας της Ακρόπολης, στο σύμβολο του Δυτικού Πολιτισμού».