Σέρβος αρχιμανδρίτης: Το «μακεδονικό έθνος» δεν υπάρχει και δημιουργήθηκε από τον διάβολο

Ο σέρβος αρχιμανδρίτης Νικόδημος Μπογκοσάβλιεβιτς λέει ότι το «μακεδονικό έθνος» δεν υπάρχει και δημιουργήθηκε από τον διάβολο.

Σέρβοι ή Βούλγαροι

Σε αναφορά του την περασμένη εβδομάδα αρνήθηκε εντελώς την ανεξαρτησία του λαού της Βόρειας Μακεδονίας και ισχυρίστηκε ότι οι Σλαβομακεδόνες είναι Σέρβοι ή Βούλγαροι.

Ο σέρβος ιερωμένος, ο οποίος υπήρξε πρώην μοναχός στη μητρόπολη Βάλιεβο, ήταν πνευματικό παιδί του μακαριστού μητροπολίτη Αμφιλόχιου και υπηρέτησε στο Μαυροβούνιο επί πολλά χρόνια, όπως σημειώνει η ιστοσελίδα religija.mk.

«Ο σοβινισμός της Μεγάλης Σερβίας, ο οποίος αφθονεί, δεν είναι κάτι άγνωστο στους κύκλους της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας» σημειώνει η ιστοσελίδα.

Και επισημαίνει πως «Αυτό που προκαλεί έκπληξη είναι η δημοτικότητα που έχει αυτός ο άνθρωπος στους Ορθόδοξους της Βόρειας Μακεδονίας.

«Δείτε τον θαυμασμό…»

»Αρκεί να ανοίξετε μερικές από τις σελίδες της εκκλησίας στο Facebook για να δείτε τον θαυμασμό που εκφράζουν οι “πιστοί” της Βόρειας Μακεδονίας στο πρόσωπό του».

Δηλαδή, ο κ. Νικόδημος είναι ειδικός σε όλα τα σύγχρονα θέματα όπως το 5G, ο εμβολιασμός, το τσιπ και φυσικά ο Αντίχριστος, τονίζεται.

Και προστίθεται πως είναι επικίνδυνες και τραγικές οι απόψεις του περί ενός ρώσου τσαρικού πατριάρχη που θα σώσει τον κόσμο, οι οποίες εξαπλώνονται και μέσω του καναλιού του στο YouTube στη «Μακεδονία».

Πηγή: religija.mk, echedoros-a.gr