Εργαζόμενοι στα ΚΕΠ: Διώχνουν τους νέους που σπεύδουν για τα 150 ευρώ γιατί δεν τους έχει σταλεί η εγκύκλιος

Αλαλούμ επικρατεί, σε ό,τι αφορά στα voucher των 150 ευρώ που δίνονται στους νέους οι οποίοι εμβολιάστηκαν κατά του κοροναϊού.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στα ΚΕΠ Αττικής, Παναγιώτης Κοχύλης, μιλώντας το πρωί στο Open, δήλωσε ότι αναγκάζονται να διώχνουν τον κόσμο, καθώς δεν τους έχει σταλεί ακόμη από το υπουργείο η σχετική εγκύκλιος.

«Ερχεται κόσμος εδώ και τους λέμε ότι όταν δεν υπάρχει εγκύκλιος – οδηγία από το υπουργείο δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε. Το υπουργείο εδώ και πολύ καιρό βγάζει ανακοινώσεις και λέει ότι η τάδε υπηρεσία θα πρέπει να γίνει από το gov.gr και από τα ΚΕΠ. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Εμείς βρισκόμαστε έκθετοι προς τους πολίτες», τόνισε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι δυστυχώς «πολλά τα μαθαίνουμε από τα κανάλια».

Οι νέοι ηλικίας 18 έως 24 ετών μπορούν να κάνουν την αίτηση για το «Freedom Pass» στην πλατφόρμα freedompass.gov.gr για την προπληρωμένη κάρτα των 150 ευρώ.

Οπως έχει ήδη ανακοινωθεί από την κυβέρνηση σε περίπτωση που κάποιος δεν διαθέτει κωδικούς taxisnet μπορεί να απευθυνθεί σε ΚΕΠ προκειμένου να εκδώσει το voucher  και να λάβει το ποσό που δικαιούται μετά τον εμβολιασμό του.