ΕΛ.ΑΣ: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που είχε ανατινάξει 27 ATM

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λαμίας, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις ΑΤΜ Τραπεζών, με τη χρήση εύφλεκτων αερίων (μέθοδος PLOFKRAAK ) και εκρηκτικών υλών, στην Αττική και στην περιφέρεια.

Συνελήφθησαν την 22-7-2021, πέντε (5) μέλη της εγκληματικής οργάνωση, εκ των οποίων -4- ημεδαποί ηλικίας 22, 25, 26 και 27 ετών και 25χρονος αλλοδαπός. Οι -3- ημεδαποί (22χρονος, 26χρονος και 27χρονος) καθώς και ο 25χρονος αλλοδαπός, εντοπίσθηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λαμίας στην περιοχή του Θεολόγου Φθιώτιδας, ακινητοποιήθηκαν και οδηγήθηκαν στην έδρα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, όπου και συνελήφθησαν. Ο 25χρονος ημεδαπός εντοπίσθηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, στο Ολυμπιακό Χωριό.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρας ανθρωποκτονίας, ληστειών, διακεκριμένων κλοπών και απόπειρες αυτών, εκρήξεις κατά συναυτουργία και λοιπές παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες, πλαστογραφιών, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, καθώς και για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων και περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Επιπρόσθετα ο 25χρονος ημεδαπός κατηγορείται για παράβαση της Νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ειδικότερα και όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες, τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του έτους 2020, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση, και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά διέπρατταν διαρρήξεις Α.Τ.Μ. με εκρηκτικά και εύφλεκτα αέρια, κλοπές ΙΧΕ αυτοκινήτων και χρήσης αυτών για την τέλεση των πράξεων, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος, προκειμένου να αποκομίσουν σημαντικά οικονομικά οφέλη.

Δείτε αναλυτικά