Καραπαπάς σε Μπουτσικάρη: «Έχετε κάνει το ποδόσφαιρο… τσίρκο»

Όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο και δη στον καθρέφτη του με κωδική ονομασία Super League. Κληρώνει το βράδυ για το νέο πρωτάθλημα (με μια εβδομάδα καθυστέρηση). Έίμαστε λιγότερο πλέον από έναν μήνα μακριά από τη σέντρα. Και όμως οι μισές ομάδες της Super League σήμερα αρνήθηκαν να ψηφίσουν την προκήρυξη. Γιατί; Διότι δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο. Και μέχρι προφανώς να βρουν αυτό που ψάχνουν έχουν αποφασίσει να θέσουν το πρωτάθλημα σε «ομηρία».

Επτά από τις δεκατέσσερις καταψήφισαν το πρωί την προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος, στην Γ.Σ του συνεταιρισμού. Πρόκειται για τις ΠΑΕ:  Ιωνικός, Βόλος, Παναιτωλικός, Αστέρας, Λαμία, Απόλλων Σμύρνης και ΠΑΟΚ. Θυμίζουμε ότι ο ΠΑΟΚ ήταν εκείνος που πριν μερικά χρόνια «έσπασε» την κεντρική διαχείριση  προς όφελος του.

Τι σημαίνει καταψήφιση της προκήρυξης; Πολύ απλά ότι δεν μπορεί να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Απίθανα πράγματα, αλλά και εξόχως χαρακτηριστικά της κατάστασης που υπάρχει σήμερα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Εννοείτε πως η εξέλιξη αυτή έφερε έντονες αντιδράσεις. Και στο στόχαστρο δεν είναι πλέον μόνο οι «επτά» αλλά και η διοίκηση της Super League. O πρόεδρος Λεωνίδας Μπουτσικάρης:  «Για τη σημερινή γελοιότητα της μη ψήφισης της προκήρυξής του πρωταθλήματος, εσείς έχετε απόλυτα την ευθύνη που επιτρέπεται σε επτά ομάδες να έχουν κάνει φράξια μέσα στο συνεταιρισμό και να εκβιάζουν, όπως είπε και ο κ. Αλαφούζος» του είπε ο Κώστας Καραπαπάς. Ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού που δεν σταμάτησε εκεί. «Ούτε θα υποκύψουμε, αλλά ούτε και υποστούμε τον εκβιασμό από τα σάψαλα του ελληνικού ποδοσφαίρου όπως ο κ. Βασίλης Γκαγκάτσης με μπροστινό τον Μπέο που φωνάζει χωρίς να καταλαβαίνει τι λέει» πρόσθεσε. «Κανείς δε θα σας πάρει ποτέ σοβαρά γιατί έχετε κάνει το ποδόσφαιρο τσίρκο».

Έντονη ήταν η αντίδραση και του Τάκη Αγραφιώτη.  «Αυτό είναι πραξικόπημα κατά του ποδοσφαίρου. Έτσι όπως έχετε γελοιοποιήσει την Σουπερ Λιγκ, στο τέλος θα ψηφίζετε για το χρώμα που φοράνε οι ομάδες. Είναι τουλάχιστον ντροπή αυτό που συμβαίνει και έχουν δίκαιο τα κανάλια που κάθε χρόνο μας κάνουν μικρότερες προσφορές» ήταν τα λόγια του .

Συνολικά την προκήρυξη του πρωταθλήματος υπερψήφισαν έξι ΠΑΕ: Ο Ολυμπιακός.  Ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ  που οδεύουν προς την Cosmote tv. Ο ΟΦΗ. Και ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο Ατρόμητος, που έχουν συμβόλαιο με τη Nova. Ο Άρης δεν εκπροσωπήθηκε στην ΓΣ. Το τηλεοπτικό τοπίο για εκείνον όμως είναι ξεκάθαρο καθώς έχει συμβόλαιο με τη Nova.