Ναυάγιο στο Ηράκλειο: Η συγκλονιστική προσπάθεια του 46χρονου να σώσει τον εαυτό του και τη φίλη του

Το φως της δημοσιότητας βλέπουν οι συγκλονιστικές προσπάθειες που κατέβαλε ο 46χρονος Στέλιος για να σώσει τον εαυτό του και την 39χρονη φίλη του, από το ναυάγιο με τη βάρκα τους που βυθίστηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα creta24.gr, ο άνδρας κατάφερε να μεταφέρει λιπόθυμη τη φίλη του στη σπηλιά και να τη συνεφέρει.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το ζευγάρι έμεινε στη σπηλιά όλη τη νύχτα. Διψούσαν και κρύωναν πολύ. Το πρωί ο 46χρονος πήρε την απόφαση να κολυμπήσει για να ζητήσει βοήθεια καθώς, σύμφωνα με λιμενικές πηγές, φοβόταν πως θα πεθάνουν εκεί από το κρύο και τη δίψα.

Η 39χρονη ήταν πολύ ταλαιπωρημένη για να τον ακολουθήσει.

Πρόσωπα που γνωρίζουν καλά τη θάλασσα στην περιοχή και τις συνθήκες που επικρατούσαν στο σημείο την περασμένη Κυριακή κάνουν λόγο για «θαύμα» που ο 46χρονος κατάφερε να κολυμπήσει όλη αυτή την απόσταση.

Κολύμπησε για 8 ώρες

Σύμφωνα με την ίδια ιστοσελίδα, ο 46χρονος κολύμπησε για περίπου 8 ώρες για να φτάσει από τη σπηλιά που είχαν βρει καταφύγιο με τη φίλη του μέχρι την παραλία στη Μονή Κουδουμά.

Λιμενικοί που μίλησαν με τον άνδρα, αναφέρουν πως ο ίδιος δήλωσε πως δεν σταμάτησε να κολυμπά, δεν έπιασε καθόλου βράχια. Σταμάτησε μόνο δύο φορές και αυτό όχι για να ξαποστάσει αλλά για να κάνει δύο κινήσεις σπαταλώντας μεγάλες δυνάμεις με την ελπίδα πως ίσως η περιπέτειά του τελείωνε άμεσα.

Οι στιγμές που είδε το ελικόπτερο

Εκείνες τις δύο φορές που σταμάτησε ήταν οι δύο φορές που είδε το ελικόπτερο που συμμετείχε στις έρευνες για τον εντοπισμό του. Άλλωστε τόσο ο ίδιος όσο και η 39χρονη γνώριζαν πως είχε στηθεί επιχείρηση για τον εντοπισμό τους, αφού μέσα από τη σπηλιά είχαν δει σκάφος του λιμενικού, γνώριζαν ωστόσο πως εκεί που βρίσκονταν ήταν αδύνατο να τους δουν οι άνδρες που συμμετείχαν στις έρευνες.

Τι δύο φορές που το ελικόπτερο πέρασε κοντά του, ο Στέλιος, που γνώριζε ότι μέσα στη θαλασσοταραχή ήταν σχεδόν αδύνατο να τον δουν, δίνοντας όση δύναμη του είχε απομείνει χτυπούσε τα πόδια του μέσα στα κύματα για να «πηδήξει» σηκώνοντας και κουνώντας ταυτόχρονα τα χέρια του.
Το έκανε δύο φορές, πριν συνειδητοποιήσει – σύμφωνα με λιμενικές πηγές που επικαλείται η ιστοσελίδα -, πως σπαταλούσε απίστευτα μεγάλη ενέργεια.
«Σκέφτηκε ότι στην τρίτη προσπάθεια ίσως αν μην άντεχε και να πνιγόταν», ανέφεραν και συμπλήρωσαν πως ο 46χρονος πήρε την απόφαση να συνεχίσει να κολυμπά.
Μερικές ώρες αργότερα κατάφερε να βγει σώος στην παραλία της Μονής Κουδουμά και να ζητήσει βοήθεια και για την 39χρονη φίλη του.

Υπενθυμίζεται ότι τα ίχνη του ζευγαριού είχαν χαθεί το περασμένο Σάββατο (24/07), ενώ πληροφορίες ανέφεραν ότι η βάρκα, στην οποία επέβαιναν είχε βρεθεί αναποδογυρισμένη.

Η επιχείρηση εντοπισμού τους ξεκίνησε, σύμφωνα με πληροφορίες, όταν το Λιμενικό ειδοποιήθηκε σχετικά με βάρκα, η οποία δεν επέστρεψε.