Μαρτύρησε μόνος του για την… καρμανιόλα ο Αμπάσοφ

Στο Μπακού για το αυριανό παιχνίδι (28/7) με την Νέφτσι για τον β’ προκριματικό γύρο του Champions League βρίσκεται ο Ολυμπιακός, με τους Ερυθρόλευκους να έχουν το πάνω χέρι για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, μετά το 1-0 του «Γ. Καραϊσκάκης».

Το έργο των Ερυθρόλευκων στη ρεβάνς με τη Νέφτσι δεν θα είναι εύκολο, αφού ταξίδεψαν στο Μπακού με σημαντικές απουσίες, ενώ όσοι αγωνιστούν θα αναγκαστούν να παίξουν σε έναν τραγικό αγωνιστικό χώρο, όπως παραδέχθηκε και ο τεχνικός των Αζέρων.

Ο Σαμίρ Αμπάσοφ στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του επαναληπτικού με τους Πειραιώτες, παραδέχθηκε ότι ο αγωνιστικός χώρος της «Bakcell Arena», όπου θα πραγματοποιηθεί το παιχνίδι, είναι σε κακή κατάσταση. Ο προπονητής των Αζέρων μαρτύρησε μόνος του για την… καρμανιόλα, στην οποία είναι αναγκασμένοι να αγωνιστούν οι Ερυθρόλευκοι.

«Η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου όπως είπαμε δεν είναι πολύ καλή. Εμείς μιλήσαμε με τους αρμόδιους ανθρώπους αν θα γίνει κάτι για να καλυτερεύσουν οι συνθήκες για το τερέν, αλλά μας εξήγησαν ότι δεν εξαρτάται από αυτούς. Κι αυτό, γιατί το τελευταίο χρονικό διάστημα το γήπεδο χρησιμοποιήθηκε πολύ. Ήρθε εδώ η ομάδα της Τουρκίας για προπόνηση για το Euro. Κι επίσης κάνει πολύ ζέστη και δεν βοηθάει», ανέφερε.

Όπως φαίνεται από τα παρακάτω βίντεο, ο αγωνιστικός χώρος σε πάρα πολλά σημεία είναι σε τραγική κατάσταση. Σε ορισμένα σημεία λείπουν ολόκληρα κομμάτια. Ενας αγωνιστικός χώρος – καρμανιόλα, στον οποίο είναι πολύ εύκολο να υπάρξουν τραυματισμοί, ενώ χωρίς αμφιβολία αναμένεται να δυσκολέψει πολύ τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο παιχνίδι του προηγούμενου γύρου με την Ντιναμό Τιφλίδας, οι παίκτες των δύο ομάδων γλιστρούσαν συνεχώς και έφευγαν ολόκληρα κομμάτια από τον αγωνιστικό χώρο. Οσο περνούσε η ώρα και οι παίκτες πατούσαν το χορτάρι, τόσο χειρότερη γινόταν η κατάστασή του.

Μάλιστα, ο Σαμίρ Αμπάσοφ είχε σταθεί και τότε στην κατάσταση του αγωνιστικού χώρου. «Πρέπει να μιλήσω με τη διοίκηση για τον αγωνιστικό χώρο, οι παίκτες μας συνεχώς γλιστρούσαν και είναι κάτι που συζητούσα με τους συνεργάτες μου την ώρα του αγώνα. Θέλουμε ο αγωνιστικός μας χώρος να είναι καλός», είχε αναφέρει.

Δείτε τα χαρακτηριστικά βίντεο από τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Νέφτσι: