Χαμός στο Twitter για Καρμοίρη: «Πώς παρακολουθούν το μπαλάκι με σχιστά μάτια;»

Λίγες μέρες αφού ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Δημοσθένης Καρμοίρης, βρέθηκε στο «μάτι του κυκλώνα» μετά το σχόλιό του ότι ο Άννα Κορακάκη, η οποία αναδείχθηκε έκτη στους Ολυμπιακούς αγώνες, «τα θαλάσσωσε», ο αθλητικογράφος της δημόσιας τηλεόρασης, έκανε άλλο ένα σχόλιο το οποίο ήταν αρκετό για να απομακρυνθεί από την θέση του στην κρατική τηλεόραση.

Κατά το σχολιασμό της ήττας του Παναγιώτη Γκιώνη από τον νοτιοκορεάτη Ζεούνγκ και αφού πρώτα εξήρε την ικανότητα των Νοτιοκορεατών στο πινγκ πονγκ λέγοντας ότι «δεν παίζονται στο πινγκ πονγκ», στη συνέχεια αναρωτήθηκε:

«Όταν είναι σχιστά τα μάτια τους, πώς παρακολουθούν το μπαλάκι που πάει και έρχεται;».

Το κακόγουστο «αστείο» με την έντονη ρατσιστική χροιά καθιστά τη φράση αυτή απαγορευτική, ειδικά από έναν εργαζόμενο στη δημόσια τηλεόραση.

Ο σάλος που προκάλεσε η ο Δημοσθένης Καρμοίρης οδήγησε τελικά στην απομάκρυνσή του από την ΕΡΤ, η οποία σε σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Ρατσιστικά σχόλια δεν χωρούν στη Δημόσια τηλεόραση. Η συνεργασία του Δημοσθένη Καρμοίρη με την ΕΡΤ παύθηκε σήμερα, αμέσως μετά την πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1».

Οργή στο Twitter

Το ρατσιστικού περιεχομένου σχόλιο του Δημοσθένη Καρμοίρη που ακούστηκε στον αέρα της ΕΡΤ, προκάλεσε όπως ήταν αναμενόμενο την οργή των χρηστών του Twitter, με το όνομα του δημοσιογράφου μάλιστα να φιγουράρει στις πρώτες θέσεις των trends.

Μετά την «κίτρινη κάρτα» για τον σχολιασμό του στην Άννα Κορακάκη, οι Τουιτεράδες έδωσαν τη δική τους «κόκκινη» στον δημοσιογράφο Δημοσθένη Καρμοίρη.