Κοροναϊός: «Μάχη» για να σωθεί το σχολικό έτος – Ανοίγει η πλατφόρμα των εμβολιασμών για μαθητές άνω των 12 ετών

Μπορεί οι εμβολιασμοί να έχουν προχωρήσει και να μην είμαστε στην ίδια κατάσταση με πέρσι, όμως το γεγονός ότι ο κοροναϊός  συνεχίζει να «πολιορκεί» τη χώρα, όπως και όλο τον πλανήτη, δημιουργεί ανησυχία για το νέο σχολικό έτος.

Κυβέρνηση και ειδικοί κάνουν συνεχώς εκκλήσεις σε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας να εμβολιαστούν έτσι ώστε να μην υπάρξει ξανά η κατάσταση που είδαμε την περασμένη σχολική χρονιά.

Άλλωστε, κανείς δεν θέλει να μπει ξανά στην «περιπέτεια» της τηλεκπαίδευσης με όλα τα προβλήματα που αυτή φέρνει, να βλέπει κλειστά ολόκληρα σχολικά συγκροτήματα ή πολλά τμήματα, να υπάρχουν χιλιάδες χαμένες διδακτικές ώρες.

Ανοίγει η πλατφόρμα των εμβολιασμών για τα παιδιά από 12 – 15 ετών

Το νέο «όπλο» απέναντι στον κοροναϊό είναι ότι πλέον θα μπορούν να εμβολιαστούν και τα παιδιά από 12 έως 15 ετών. Όπως έγινε γνωστό, το «πράσινο φως» για εμβολιασμό των μαθητών σε αυτές τις ηλικίες έδωσε η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Υγείας. Η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα, την αυξανόμενη διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα και τη διαθεσιμότητα εμβολίων.

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών στην Ελλάδα, σημείωσε ότι «η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών γνωμοδοτεί θετικά για τον εμβολιασμό όλων των παιδιών 12 ως 15 ετών με στόχο την προστασία της υγείας των ίδιων των παιδιών, την διατήρηση της διά ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας, αλλά και την προστασία των ευάλωτων ατόμων στο οικογενειακό περιβάλλον».

Η κ. Θεοδωρίδου ενημέρωσε ότι ο εμβολιασμός των παιδιών είναι εθελοντικός, ενώ απαιτείται η συγκατάθεση των γονέων του κάθε μαθητή για να πραγματοποιηθεί το εμβόλιο. Η Μαρία Θεοδωρίδου για να υποστηρίξει την καμπάνια για τους εμβολιασμούς των μαθητών, σημείωσε ότι τα οφέλη υπερτερούν από τις ενδεχόμενες παρενέργειες.

Η πλατφόρμα των εμβολιασμών για τα παιδιά από 12 έως 15 ετών θα ανοίξει στις 30 Ιουλίου.