Θεσσαλονίκη: Ο 28χρονος Μαροκινός δήλωσε τζιχαντιστής, ωστόσο αρνήθηκε τις τρομοκρατικές ενέργειες

Παραδέχθηκε πως ανήκει στον ISIS ο 28χρονος Μαροκινός που συνελήφθη προ ημερών στη Θεσσαλονίκη.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα grtimes.gr, αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται και υποστήριξε πως δεν διέπραξε καμία τρομοκρατική ενέργεια ούτε στο Μαρόκο ούτε στη Συρία, ενώ όταν έμαθε ότι τον κατηγορούν, μόλις έφτασε στην Ελλάδα επικοινώνησε ο ίδιος με το προξενείο του Μαρόκου και ενημέρωσε πού βρίσκεται.

Σημειώνεται πως ο 28χρονος παραμένει κρατούμενος μέχρι να αποφανθεί το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης για την έκδοσή του.

«Εγώ ο ίδιος ήρθα και παραδόθηκα»

«Ήρθε η Ελληνική Αστυνομία και με συνέλαβε. Εγώ ο ίδιος υπέδειξα που ήμουν. Υπάρχει μέσα στο κινητό μου η κλήση. Αν δεν το είχα κάνει αυτό δεν θα ήξεραν πού βρίσκομαι και δεν θα με έπιαναν ποτέ» υποστήριξε ο κατηγορούμενος ενώπιων των δικαστικών Αρχών, σύμφωνα με το ίδιο μέσο.

Επίσης, υποστήριξε πως κρατήθηκε στις φυλακές της Τουρκίας επί 1,5 χρόνο από τον Ιανουάριο του 2018 έως τον Ιούνιο του 2019, για την ίδια πράξη.

Μάλιστα, δήλωσε πως δεν επιθυμεί να εκδοθεί στο Μαρόκο: «Θέλω να μείνω στην Ελλάδα και να ζητήσω πολιτικό άσυλο γιατί εγώ ο ίδιος ήρθα και παραδόθηκα».