Πόθεν έσχες: Οι «φτωχοί» της Βουλής

Στη δημοσιότητα δόθηκαν σήμερα 29 Ιουλίου τα πόθεν έσχες των πολιτικών. Όλα τα πόθεν έσχες μπορείτε να τα βρείτε εδώ. Ποιοι είναι, όμως, οι «φτωχοί» της Βουλής σε σχέση με τους συναδέλφους τους; Ο Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης, δηλώνει συνολικό καθαρό εισόδημα λίγο πάνω από 35 χιλιάδες ευρώ. Συγκεκριμένα, από μερίσματα παίρνει 7,61 ευρώ, ενώ από ακίνητα παίρνει 1543 ευρώ. Η σύζυγός του, Ευγενία δηλώνει εισόδημα 9.939 ευρώ και από μερίσματα 11 ευρώ.

Ο υπουργός έχει 13 λογαριασμούς σε τράπεζες, με τον ένα να ξεχωρίζει αφού διαθέτει λίγο πάνω από 16 χιλιάδες ευρώ. Η σύζυγός του έχει ένα λογαριασμό με 633 ευρώ. Το ζευγάρι διαθέτει 14 ακίνητα σε Αττική και Λευκάδα που αφορούν δενδροκαλλιέργειες, καλλιέργειες, διαμέρισμα και μονοκατοικία. Ο υπουργός Ανάπτυξης και η σύζυγός του είναι μέτοχοι στις επιχειρήσεις Ελληνική Αγωγή και Λ. Γεωργιάδης ΕΕ. Οι οφειλές του κ. Γεωργιάδη σε δάνεια ξεπερνούν τις 575 χιλιάδες ευρώ.

Δείτε αναλυτικά το πόθεν έσχες του Άδωνι Γεωργιάδη εδώ.

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Μονογυιού δηλώνει καθαρό εισόδημα 16.173 ευρώ, ενώ από ακίνητα ο σύζυγός της παίρνει 8.223 ευρώ. Έχει 5 λογαριασμούς σε τράπεζες, αλλά αξιοσημείωτος είναι μόνο αυτός που διαθέτει 3.468 ευρώ. Να σημειώσουμε ότι μαζί με τον σύζυγό της έχουν 9 ακίνητα που αφορούν σε αποθήκη, δενδροκαλλιέργειες, βοσκότοπο, διαμέρισμα και μονοκατοικία. Η ίδια δεν συμμετέχει σε κάποια επιχείρηση.

Δείτε αναλυτικά το πόθεν έσχες της Κατερίνας Μονογυιού εδώ.

Η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Αυλωνίτου δηλώνει καθαρό εισόδημα 29.000 ευρώ. Δεν έχει θυρίδες στο όνομά της, έχει 8 λογαριασμούς σε τράπεζες, με αξιοσημειώτο έναν που διαθέτει 6.348 ευρώ και έναν άλλο που διαθέτει 9.030 ευρώ. Στο όνομά της βλέπουμε 5 ακίνητα που αφορούν διαμερίσματα, οικόπεδα και μονοκατοικία. Διαθέτει δύο ΙΧ, ενώ δεν συμμετέχει σε κάποια επιχείρηση.

Δείτε αναλυτικά το πόθεν έσχες της Ελένης Αυλωνίτου εδώ

Από τους «φτωχούς» της Βουλής θεωρείται ο Δημήτρης Κουτσούμπας, γραμματέας του ΚΚΕ που δηλώνει μεν 73.466 ευρώ χάρη στη βουλευτική του αποζημίωση, αλλά αυτά όπως ορίζει το καταστατικό του ΚΚΕ είναι έσοδα του κόμματος και κατατέθηκαν σε αυτό. Ο κ. Κουτσούμπας δεν διαθέτει μετοχές, ομόλογα, ούτε θυρίδες σε τράπεζες. Οι καταθέσεις του στην Εθνική Τράπεζα (σε δύο από τους πέντε λογαριασμούς υπόχρεοι είναι τρίτοι) είναι 4.024 ευρώ.

Δείτε αναλυτικά το πόθεν έσχες του Δημήτρη Κουτσούμπα εδώ

Η βουλευτής του ΜέΡΑ25, Μαρία Απατζίδη δηλώνει περίπου 22 χιλιάδες ευρώ ως εισόδημα. Δεν διαθέτει μετοχές, ούτε θυρίδες. Έχει 5 λογαριασμούς, με αξιοσημείωτο αυτόν που έχει στην Εθνική Τράπεζα και διαθέτει 763 ευρώ.

Δείτε αναλυτικά το πόθεν έσχες της Μαρίας Απατζίδη εδώ.