Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: Εκκληση στους φοιτητές να εμβολιαστούν

Με το μήνυμα «πάρτε τη ζωή στα χέρια σας: εμβολιαστείτε», ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγητής Στέλιος Κατρανίδης, απευθύνει έκκληση, μέσα από ένα τετράλεπτο βίντεο, προς όλους τους φοιτητές του Πανεπιστημίου να εμβολιαστούν απέναντι στον κορονοϊό, πριν από την έναρξη της επόμενης ακαδημαϊκής χρονιάς.

Στο βίντεο, το οποίο μπορεί να παρακολουθήσει κανείς από τη διεύθυνση: https://youtu.be/z4esADW0QLI,  ο πρύτανης, μεταξύ άλλων, προτρέπει τους φοιτητές να μην αφήσουν την κατάσταση στην τύχη, αλλά να εμπιστευτούν την επιστημονική κοινότητα και να αξιοποιήσουν τα εμβόλια που είναι διαθέσιμα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Μάλιστα, κάνει ιδιαίτερη αναφορά και στην προσωπική του περιπέτεια, καθώς και ο ίδιος νόσησε από τον ιό, αλλά στάθηκε τυχερός ως προς τις επιπτώσεις. Η εμπειρία αυτή, όπως τονίζει, δεν τον απέτρεψε να εμβολιαστεί μόλις ήρθε η σειρά του.

Στο βίντεο εμφανίζονται και δύο φοιτητές του Πανεπιστημίου, ο Αθανάσιος Ανδρεόπουλος και η Μαγδαληνής Καραματίδου, οι οποίοι καλούν τους συμφοιτητές τους να εμβολιαστούν, ώστε να επιστρέψουν από τον Σεπτέμβριο με ασφάλεια στον φυσικό τους χώρο, που είναι οι αίθουσες και τα αμφιθέατρα του Πανεπιστημίου.