«Μάθημα ζωής» – 76χρονη πήρε απολυτήριο λυκείου με 19,8

Μια ιστορία ζωής έρχεται από τη Θεσσαλονίκη και μία 76χρονη γυναίκα η οποία πήρε το απολυτήριο του λυκείου με 19,8 άριστα.

Η Σουλτάνα Παρτάλη, η 76χρονη που μετακόμισε για 5 χρόνια στη Δράμα ώστε να μπορεί να παρακολουθεί μαθήματα στο εσπερινό γενικό λύκειο και γυμνάσιο, κατάφερε να αποφοιτήσει με άριστα παρά τις δυσκολίες του κοροναϊού.

«Η ιστορία ξεκίνησε όταν πήγα στην Δράμα, νοίκιασα ένα σπιτάκι για να μένουμε με τον σύζυγο και γνώρισα μια κοπέλα και τη ρώτησα τι μπορώ να κάνω. Μου είπε πολλά πράγματα και μου είπε και για το σχολείο. Μόλις μου είπε για το σχολείο, εγώ πέταξα από τη χαρά μου», λέει η 76χρονη.

«Το είχα παράπονο που δεν σπούδασα γιατί αγαπούσα πολύ τα γράμματα και ζήλευα, όχι από κακής πλευράς, αυτούς που προόδευαν, που ήταν επιστήμονες. Και γω ήθελα να κάνω το ίδιο».

Η κ. Παρτάλη είναι και συγγραφέας ενώ η επιτυχία της στο σχολείο της έδωσε τη δυνατότητα να εισαχθεί στην σχολή υποκριτικής στη Θέρμη.

«Ο σύζυγος είναι συμπαραστάτης. Όλα αυτά τα χρόνια με βοηθούσε, ήμασταν δύο άτομα αλλά στην ουσία ένα. Μου διάβαζε κιόλας γιατί έκανα εγχείρηση στα μάτια μου».

Η οικογένεια της κ. Παρτάλη είναι συνοδοιπόρος στην προσπάθειά της, με τα 6 εγγόνια της να είναι ιδιαίτερα περήφανα για τη γιαγιά τους.

«Όταν θέλεις μπορείς, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Όταν βάλουμε στόχο μπορούμε να τον πετύχουμε, να κυνηγάτε το όνειρο και κάποια στιγμή θα το πιάσετε», είναι το μήνυμα που στέλνει η 76χρονη.