ΑΕΚ – Όλοι στο «κάδρο» εκτός από τον Μιλόγεβιτς

Η ΑΕΚ καλείται από το καλοκαίρι κιόλας να μπει σε μια διαδικασία αντιστροφής κλίματος.

Να πείσει τον κόσμο της πως μπορεί να γίνει ανταγωνιστική και τον κερδίσει ξανά.

Δεν είναι εύκολο μετά τη «μαύρη» νύχτα κόντρα στη Βελέζ.

Η Ένωση έμεινε εκτός Ευρώπης από Ιούλιο μήνα, από μια ομάδα πολύ κατώτερή της.

Οι ευθύνες γι’ αυτόν τον ντροπιαστικό αποκλεισμό βαραίνουν πολλούς. Όλους βασικά, πλην του Βλάνταν Μιλόγεβιτς.

Ο σέρβος τεχνικός ήρθε στην ΑΕΚ με όρεξη για δουλειά. Και δείχνει να δουλεύει στη σωστή βάση. Η Ένωση προσπαθεί να αποκτήσει αγωνιστική ταυτότητα, να βρει έναν μπούσουλα στο γήπεδο, όμως της λείπουν οι μονάδες.

Ο Μιλόγεβιτς έκανε και αυτός λάθη στα δύο ματς με τη Βελέζ. Κυρίως στη ρεβάνς.

Σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορεί να «χρεωθεί» αυτόν τον αποκλεισμό. Βασική υπεύθυνη για το κάζο της Πέμπτης είναι η διοίκηση.

Η ΑΕΚ καθυστέρησε χαρακτηριστικά στο κομμάτι της ενίσχυσης. Ακόμα και τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα που αγωνίστηκαν δεν είχαν προλάβει να ενταχθούν στο σύνολο. Με εξαίρεση τον Τζαβέλλα. Ωστόσο και αυτοί δεν ήταν αρκετοί.

Η Ένωση στερείται δύο πλάγιων αμυντικών επιπέδου, ενός μέσου που θα αποτελεί το σημείο αναφοράς στον άξονα, αλλά και ενός ποιοτικού αριστερού εξτρέμ.

Και το δυσάρεστο είναι πως, με εξαίρεση την περίπτωση του Χατζισαφί για τα αριστερά της άμυνας, τίποτα από τα υπόλοιπα δεν έχει προχωρήσει.

Οι άνθρωποι που τρέχουν το μεταγραφικό σχεδιασμό, με πρώτο τον Παναγιώτη Κονέ, βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Δικαιολογημένα.

Η ΑΕΚ είχε το περιθώριο να προετοιμαστεί, να ψαχτεί, να κινηθεί. Και δεν το έκανε. Αντίθετα, έχασε πολύτιμο χρόνο με υποθέσεις που εξαρχής έδειχναν μπερδεμένες και χωρίς πολλές πιθανότητες να κλείσουν θετικά.

Δεν ξέρω αν το συγκεκριμένο τιμ είναι ικανό να γυρίσει την κατάσταση. Αν μπορεί μέσα στον Αύγουστο να παρουσιάσει ένα διαφορετικό πλάνο και να δούμε την ΑΕΚ να αλλάζει ουσιαστικά. Να ενισχύεται, όχι ποσοτικά, αλλά ποιοτικά. Διότι αυτό είναι που έχει ανάγκη.

Με τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί, θεωρώ πιθανότερο σενάριο να υπάρξουν αλλαγές σε θέσεις-«κλειδιά» του ποδοσφαιρικού τμήματος. Δεν ξέρω σε τι επίπεδο και βαθμό. Όμως μου μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο οι άνθρωποι που δόμησαν την ομάδα που αποκλείστηκε από κάποια Βελέζ Μόσταρ να πάρουν στις πλάτες τους το πλάνο για το σύνολο που –θεωρητικά έστω– θα είναι σε θέση να διεκδικήσει το πρωτάθλημα.