Απίστευτα πράγματα στο Grand Prix της Ουγγαρίας – Αποκλείστηκε ο Φέτελ, 2ος ο Χάμιλτον

Το ούτως ή άλλως συγκλονιστικό Grand Prix της Ουγγαρίας δεν ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής (01/08) με την πτώση της καρό σημαίας και την πρωτιά του Εστεμπάν Οκόν (Alpine), καθώς είχε και… after game.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ αν κι ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του podium με την Άστον Μάρτιν, λίγες ώρες μετά αποκλείστηκε από τον αγώνα, καθώς οι αγωνοδίκες τον έθεσαν εκτός της τελικής κατάταξης, διότι δεν υπήρχε στο ρεζερβουάρ του αρκετή ποσότητα καυσίμου.

Μετά το τέλος του Grand Prix της Ουγγαρίας, βρέθηκε στο ντεπόζιτό του ποσότητα καυσίμου μικρότερη του 1 λίτρου που απαιτείται με βάση το άρθρο 6, παρ. 6 του κανονισμού (Fédération Internationale de l’ Automobile Code of Technical Regulations), για να γίνει ο κατάλληλος ποιοτικός έλεγχος.

Ως εκ τούτου ο Φέτελ μηδενίστηκε στον αγώνα, με τον Λιούις Χάμιλτον της Μερσέντες να ανεβαίνει στη δεύτερη θέση και τον Κάρλος Σάινθ της Φεράρι να πηγαίνει αντίστοιχα τρίτος στην τελική κατάταξη.

«Οι αγωνοδίκες άκουσαν αυτά που είχαν να πουν οι εκπρόσωποι της ομάδας. Μετά το τέλος του αγώνα, δεν ήταν εφικτό να πάρουμε δείγμα 1 λίτρου από το αμάξι «Νο5″. Η ομάδα είχε αρκετές ευκαιρίες να επιχειρήσει να βγάλει το απαιτούμενο μέγεθος καυσίμου από το ντεπόζιτο, παρόλα αυτά ήταν εφικτό να αντληθούν μόλις 0.3 λίτρα» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι αγωνοδίκες.

Η Άστον Μάρτιν αναμένεται να υποβάλλει ένσταση, προκειμένου να δικαιωθεί σε δεύτερο βαθμό.

Η τελική κατάταξη στο Grand Prix της Ουγγαρίας

  1. Οκόν (Alpine)
  2. Χάμιλτον (Mercedes)
  3. Σάινθ (Ferrari)
  4. Αλόνσο (Alpine)
  5. Γκασλί (Alphatauri)
  6. Τσουνόντα (Alphatauri)
  7. Λατίφι (Williams)
  8. Ράσελ (Williams)
  9. Φερστάπεν (Red Bull)
  10. Ραϊκόνεν (Alfa Romeo)