Τομ Ντάλεϊ: Ο χρυσός Ολυμπιονίκης σπάει κάθε ταμπού και γίνεται το απόλυτο viral

Ο Τομ Ντάλεϊ είναι ο βρετανός κολυμβητής, ο οποίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη συγχρονισμένη κατάδυση από τα δέκα μέτρα, ενώ λίγο μετά τη διάκρισή του, έστειλε δημόσιο μήνυμά για τη σεξουαλικότητά του, σε μία από τις πιο συγκινητικές στιγμές των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο.

Ο χρυσός ολυμπιονίκης με δάκρυα στα μάτια, έστειλε το δικό του μήνυμα κατά του συντηρητισμού και υπέρ της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, κερδίζοντας εύσημα από όλα τα ΜΜΕ παγκοσμίως αλλά και από τους συναθλητές του.

Ο Τομ Ντάλεϊ δηλώνει υπερήφανος που μπορεί να πει ότι είναι γκέι

«Αισθάνομαι ιδιαίτερα χαρούμενος και υπερήφανος να πω ότι είμαι γκέι και κάτοχος Ολυμπιακού μεταλλίου. Όταν ήμουν μικρός πίστευα ότι ποτέ δεν θα μπορούσα να πετύχω τίποτα γιατί είμαι αυτός που είμαι.

Το να είμαι ένας Ολυμπιονίκης τώρα δείχνει ακριβώς σε όλους ότι όλοι μπορούν να πετύχουν τα πάντα», επεσήμανε ο Τομ Ντάλεϊ.

Τα λόγια του κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου ήταν λόγια καρδιάς ενός ανθρώπου που πέρασε δύσκολα παιδικά και νεανικά χρόνια.

Ήταν όμως παράλληλα και τα ειλικρινή λόγια κάποιου που νίκησε τον συντηρητισμό και θέλησε να μεταδώσει τη δύναμή του σε κάθε άνθρωπο που αισθάνεται απομονωμένος από την κοινωνία λόγω της διαφορετικότητάς του.

«Έκανα το come out το 2013. Ξέρετε όταν ήμουν μικρότερος ένιωθα εντελώς μόνος και διαφορετικός. Αισθανόμουν ότι ένα κομμάτι μου δεν ήταν τόσο «σωστό» όσο η κοινωνία θα ήθελε να είναι.

Ελπίζω ότι κάθε μέλος της LGBT κοινότητας να δει ότι, όσο μόνο κι αν νιώθει τώρα, δεν είστε μόνοι σας. Μπορείτε να καταφέρετε οτιδήποτε.

Υπάρχει μια κοινότητα εκεί έξω για να σας στηρίξει. Είναι ένα από τα πράγματα για τα οποία νιώθω περήφανος. Ότι είμαι ένας γκέι άνδρας και είμαι επίσης χρυσός Ολυμπιονίκης.

Όταν ήμουν νεότερος πίστευα ότι δεν θα καταφέρω τίποτα γιατί ήμουν αυτός που ήμουν» είπε φανερά συγκινημένος αλλά και ανακουφισμένος ο Τομ Ντάλεϊ.

Το περήφανο βελονάκι του Ντάλεϊ

Λίγες μέρες μετά, ο χρυσός Ολυμπιονίκης μας δίνει έναν ακόμα λόγο να τον θαυμάζουμε, καθώς εθεάθη να πλέκει την ώρα που ήταν σε εξέλιξη ο τελικός των γυναικών από πλατφόρμα τριών μέτρων.

Ο Τομ Ντάλεϊ έχει μεγάλη αγάπη για το πλέξιμο και μάλιστα διατηρεί και ξεχωριστό λογαριασμό στο Instagram για τις δημιουργίες του. Μέχρι στιγμές ξεπερνά τις 394 χιλιάδες ακόλουθους.

View this post on Instagram

A post shared by Tom Daley (@madewithlovebytomdaley)

View this post on Instagram

A post shared by Tom Daley (@madewithlovebytomdaley)

View this post on Instagram

A post shared by Tom Daley (@madewithlovebytomdaley)

View this post on Instagram

A post shared by Tom Daley (@madewithlovebytomdaley)

Το παιδί – θαύμα που έγινε σύμβολο της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας

Ο βρετανός πρωταθλητής των συγχρονισμένων καταδύσεων, ο οποίος το 2009, σε ηλικία μόλις 15 ετών «σόκαρε» την κοινότητα των καταδύσεων κατακτώντας το χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ρώμης, χαρακτηρίστηκε ως το παιδί-θαύμα των καταδύσεων και ο «νέος Γκρεγκ Λουγκάνις» σε ένα αγώνισμα που η παντοκρατορία της Κίνας σπάνια αμφισβητείται.

Τα επόμενα χρόνια όμως ήταν δύσκολα καθώς το 2013, λίγο μετά την ενηλικίωσή του, μίλησε δημόσια για τη σεξουαλικότητά του κάνοντας την αποκάλυψη ότι είναι ομοφυλόφιλος.

Η δράση του υπέρ των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, ο γάμος του με τον αμερικανό σκηνοθέτη και παραγωγό Ντάστιν Λανς Μπλακ και η απόκτηση ενός παιδιού μέσω παρένθετης μητέρας, τον έφεραν στο προσκήνιο και στη δημοσιότητα όχι για αθλητικούς λόγους.

Πολλές φορές η κοινωνία και τα media ήταν επικριτικά απέναντί του.

Τίποτα άλλωστε δεν ήταν εύκολο για ένα παιδί που ήταν διαφορετικό και μεγάλωσε σε μια συντηρητική κοινωνία. Πολλές φορές κατά το παρελθόν μίλησε ανοιχτά για τις δύσκολες και μοναχικές ώρες που έχει περάσει αλλά και για τη χαμηλή αυτοεκτίμηση στην οποία τον οδήγησε ένα οπισθοδρομικό περιβάλλον και μια κοινωνία που δεν αποδέχεται το διαφορετικό.

Ο Tομ Ντάλεϊ όμως δεν τα παράτησε ποτέ και βγήκε νικητής.

Και στη ζωή και στον αθλητισμό. Μετά τα χάλκινα μετάλλια στο ατομικό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012 και στις συγχρονισμένες καταδύσεις στο Ρίο το 2016, αναδείχθηκε χρυσός ολυμπιονίκης στο Τόκιο.