Η Αυστραλία διέλυσε την Αργεντινή (97-59)

Το κοντέρ σταμάτησε στους 38. Η Αυστραλία ήταν υπερηχητική απέναντι στην Αργεντινή και πήρε μια πολύ άνετη πρόκριση για τα ημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά.

Τα «κανγκουρό» σκόρπισαν με 97-59 την Αλμπισελέστε και έκλεισε εύκολα το εισιτήριο για τους «4», εκεί που την περιμένει η αμερικανική ομάδα.

Η εξέλιξη της πρώτης περιόδου δεν έδειχνε με τίποτα πως θα υπάρξει αυτή η εικόνα στο υπόλοιπο του αγώνα. Η Αργεντινή είχε το προβάδισμα στο σκορ, σε ένα παιχνίδι με γρήγορο ρυθμό και πολλές επιθέσεις.

Το δεκάλεπτο έκλεισε με την Αλμπισελέστε στο +4 (18-22), αλλά από την δεύτερη περίοδο άρχισε η αγωνιστική κατηφόρα για την ομάδα του Ερνάντες.

Η Αυστραλία ανέβασε τον ρυθμό, έβαζε τα σουτ και ο αγώνας πήρε το δρόμο του. Η διαφορά ήταν σταθερά στους έξι με οχτώ πόντους, με το ημίχρονο να κλείνει στο 39-33 υπέρ των «κανγκουρό».

Η κατάσταση δεν διαφοροποιήθηκε στο τρίτο δεκάλεπτο, με την Αυστραλία συνεχώς να ξεμακραίνει και την Αργεντινή να προσπαθεί αλλά να μην μπορεί να μείνει κοντά. Η διαφορά πήγε στους δώδεκα με το πέρας τριάντα λεπτών (60-48), αλλά τα χειρότερα ήταν μπροστά για τους Αλμπισελέστε.

Το επιμέρους σκορ της τελευταίας περιόδου τα λέει όλα για την εξέλιξη που είχε ο αγώνας. Η Αυστραλία σκόραρε 37 πόντους και δέχθηκε 11, με την διαφορά να ξεπερνάει ακόμα και τους 40 πόντους, πριν η μπίλια κάτσει τελικά στους 38 (97-59).

Με τα πάντα να έχουν κριθεί, η στιγμή που θα μείνει χαραγμένη συνέβη 51 δευτερόλεπτα για το τέλος, όταν ο Ερνάντες κάλεσε τον Σκόλα στον πάγκο. Ο ζωντανός θρύλος του Αργεντίνικου μπάσκετ αποθεώθηκε από τους λιγοστούς ανθρώπους που βρίσκονταν στις κερκίδες, ενώ δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του, στην ίσως ακροτελεύτια παρουσία του με την εθνική ομάδα.

Περισσότερα σε λίγο…