Λουτσέσκου: «Δεν νίκησαν οι αντίπαλοι μας, το χάσαμε εμείς»

Άδικη χαρακτήρισε την ήττα του ΠΑΟΚ ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Ρουμάνος προπονητής υποστήριξε ότι η ομάδα του ήταν καλύτερη και άξιζε ένα θετικό αποτέλεσμα και πως η Μποέμιαν στάθηκε τυχερή.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λουτσέσκου στη συνέντευξη Τύπου: 

Γιατί ο ΠΑΟΚ εκτέθηκε από τους αντίπαλους επιθετικούς: «Ήταν ένα παιχνίδι το οποίο στην αρχή το ελέγξαμε, μπήκαμε με αυτοπεποίθηση, είχαμε κάποιες ευκαιρίες να ανοίξουμε το σκορ. Το λάθος μας ήταν ότι μπήκαμε σε ένα παιχνίδι με άμεσες μεταβάσεις. Ένα ακόμα στοιχείο ήταν ότι δεν πιέσαμε σωστά τους πλάγιους οπισθοφύλακες, βλέποντας όμως τη γενική εικόνα θεωρώ πως το αποτέλεσμα ήταν άδικο γιατί εμείς είχαμε τις μεγαλύτερες ευκαιρίες».

Για το τι είπε στους παίκτες του: «Τους είπα ότι δεν με ενδιαφέρει πως θα το κάνουμε και τι θα κάνουμε, θέλω να δω αίμα στα μάτια τους, πρέπει να πάρουμε αυτή τη πρόκριση. Είμαι απογοητευμένος γιατί ξεκινήσαμε καλά στο παιχνίδι, προσπαθήσαμε να ελέγξουμε τον ρυθμό, προσπαθήσαμε στη συνέχεια να περάσουμε κάποιες μεταβιβάσεις και μας κόστισαν. Δεν θεωρώ ότι το παιχνίδι το κέρδισαν οι αντίπαλοι μας, αλλά ότι το χάσαμε εμείς γιατί και τα γκολ θα μπορούσαμε να αποφύγουμε αλλά και να είχαμε σκοράρει».

Για το αν ήταν θέμα έλλειψης αυτοπεποίθησης: «Όταν υπάρχει μια ήττα, η κριτική είναι σε υπερθετικό βαθμό όπως και η πίκρα του κόσμου. Όταν γνωρίζεις πως εσύ είσαι στο πρώτο σου παιχνίδι ενώ ο αντίπαλος έχει βρει έναν καλό ρυθμό και είναι πιο έτοιμος σε φυσική κατάσταση, είναι λογικό να πέφτει η αυτοπεποίθηση σου, όμως θεωρώ ότι στο δεύτερο ημίχρονο την ανακτήσαμε. Ενδεχομένως να είναι και ένα θέμα προσαρμογής για κάποιους από τους ποδοσφαιριστές, ωστόσο έχουμε ένα καλό σύνολο που μπορεί να ξεπεράσει το όποιο λάθος»

Για την αρχική ενδεκάδα και τον Εσίτι που αγωνίστηκε για 62 λεπτά: «Ο Εσίτι δεν έκανε ένα κακό παιχνίδι. Επίσης κάποιοι από τους παίκτες δεν ήταν ακόμα έτοιμοι, επομένως η ομάδα που είδατε αποτελούταν από τους παίκτες που ήταν έτοιμοι. Ο Κούρτιτς και ο Μπίσεσβαρ ήρθαν πριν από δέκα μέρες. Ο Κάρολ είχε αρρωστήσει και έχασε αρκετές μέρες από την προετοιμασία. Δεν ειμαι σίγουρα ικανοποιημένος αλλά αυτή η ήταν η λογική που επιλέξαμε την αρχική ενδεκάδα.

Από μια άποψη είμαι ευχαριστημένος, αλλά δεν είμαι ευχαριστημένος με το ότι χάσαμε την αυτοπεποίθηση μας σε κάποιο διάστημα. Είναι πράγματα που ίσως είναι λογικό να συμβαίνουν τη δεδομένη χρονική στιγμή αλλά πιστεύω ότι με πολλή δουλειά θα βελτιωθούμε και θα τα αλλάξουμε».